Subtitrare The Real Glory (A Yank in the Philippines) The Last Frontier (Revolt of Manilla)

Acțiune, Istoric, Romantic

6.5 / 10

(1,192 voturi)

Durată

96 min

Regie

Henry Hathaway

Distribuție

Gary Cooper, David Niven, Andrea Leeds

Informatii IMDB

Informatii TMDB

Informatii Cinemagia

Listă

The Real Glory (A Yank in the Philippines) The Last Frontier (Revolt of Manilla) (1939) Subtitrare The Real Glory (A Yank in the Philippines) The Last Frontier (Revolt of Manilla)  - ro

Adevărata glorie

Traducător

Cristian82

Uploader

decapone

FPS

23.976 FPS

Număr CD-uri / Episoade

1

Descărcări

52

Adăugat: 10-Dec-2023, 20:18

Actualizat: 10-Dec-2023, 20:18

The Real Glory (1939), pentru WEB-DL. Traducere după imagine și sonor și după o titrare în engleză și una-n portugheză folosită drept model pentru a-mi da seama mai ușor de unele chestii/expresii sau cuvinte inversate. ANSI și UTF-8. Enjoy!

Mai multe informații

Fort Mysang, southern Philippine Islands, under US rule, 1906. A small group of army officers and native troops resist the fierce and treacherous attacks of the ruthless Alisang and his fanatical followers.

În 1906, Alipang (Tetsu Komai) și gherilele lui musulmane Moro terorizează locuitorii insulei filipineze Mindanao, fac raiduri în sate, ucid bărbați și duc femeile și copiii în sclavie. În loc să-și mențină garnizoanele pe termen nelimitat pentru a-i proteja pe filipinezi, armata americană testează o nouă tactică la Fort Mysang. Detașamentul militar este înlocuit cu o mână de ofițeri - colonelul Hatch (Roy Gordon), căpitanii Manning (Russell Hicks) și Hartley (Reginald Owen) și locotenenții McCool (David Niven) și Larsen (Broderick Crawford) - care urmează să-i antreneze pe polițiștii indigeni filipinezi (terorizați de gherilele musulmane) să preia sarcina de a apăra populația indigenă împotriva radicalilor musulmani fanatici. Alipang începe să trimită fanatici sub jurământ, să-i asasineze pe ofițeri și să-i îndemne pe musulmani să atace înainte ca polițiștii indigeni să fie pe deplin antrenați. Medicul militar, locotenentul Canavan (Gary Cooper), trimis pentru a avea grijă de sănătatea lor, începe să găsească modalități de a combate acest lucru. Filmul a fost lansat de United Artists în săptămânile imediat următoare invaziei Poloniei de către Germania nazistă. Bazat pe un roman cu același nume din 1937 de Charles L. Clifford și regizat de Henry Hathaway, filmul este plasat pe fundalul Rebeliunii Moro din timpul ocupației americane a Filipinelor la începutul secolului al XX-lea. Potrivit știrilor The World difuzate pe 18 august 2017, Departamentul de Război al SUA a retras filmul în 1942. Poporul Moro au fost aliați ai SUA în al Doilea Război Mondial, iar filmul a avut scene inflamatorii, inclusiv amenințarea unui prizonier musulman cu înmormântarea, învelit într-o piele de porc.

Comentarii (1)