Regulile site-ului

LArSON (28 mesaje) (Utilizator)
9-Oct-2006, 01:10 Top

O sa-mi permit sa-l mai citez pe cosimo (stiu ca AMC nu-l are deloc la inima, el a fost pretextul primei rupturi intre Mihai si titrari.ro, tin sa precizez ca nu se afla nici printre preferatii mei) pentru ca de data asta mi se pare foarte corect ceea ce a postat pe celalalt forum:

Când rostești cuvântul "furt", înseamnă că există cineva care îl deposedează pe altcineva de un bun. Dar dacă ia cineva un subtitlu de pe site-ul vostru și îl pune altundeva, nu îl fură, pentru că voi nu rămâneți fără acel subtitlu, ci îl aveți în continuare pe site. Apoi dacă v-ar cere cineva să ștergeți toate subtitlurile care au fost luate de aici, ce-ar mai fi? Bunăoară, cele traduse de adio67... Nu-l văd pe adio67 în stare să vă ceară așa ceva.

Ideal ar fi ca toate traducerile să existe pe toate site-urile cu subtitrări. Acesta mi se pare a fi idealul comunității de traducători și beneficiari ai traducerilor din care facem cu toții parte, indiferent de site-ul unde ne publicăm traducerile sau de unde le descărcăm.
Scopul nostru ar trebui să fie transmiterea propriei munci la cat mai multă lume. Dar, în loc să se bucure că traducerea lor apare în cât mai multe locuri și cât mai multă lume o poate descărca rapid, așa cum ar fi normal într-o lume ideală, orgoliile îi fac pe unii să uite motivul primar pentru care au tradus și să ceară scoaterea traducerilor de pe site.
Apoi ce are orgoliul cu bucuria de a-ți vedea munca apreciată și răspândită pretutindeni?
S-a dat exemplul cu cartea tipărită la altă editură... orice autor ar fi fericit dacă și-ar permite să scrie o carte din plăcere și dacă apoi i-ar publica-o toate editurile din lume simultan. Acesta ar fi idealul... faptul că societatea de astăzi împiedică acest ideal e regretabil. Dar noi avem ocazia să realizăm acest ideal traducând fără bani, doar din plăcere, și publicând pretutindeni... și în loc să ne bucurăm, ne înjurăm unii pe alții și cerem scoaterea traducerilor de pe site.
Bine, cineva de pe acest forum s-a purtat urât cu tine și ești supărat. Dar ce vină are X care descarcă de ani de zile subtitluri de pe acest site și nu intră niciodată pe forum să constate diversele certuri dintre traducători?
De aceea cred că termenul de "hoți" dat celor care iau traduceri de pe un site și le pun pe altul e păgubos. Eu îi numesc "oameni care își rup din timpul lor pentru a ajuta cum pot și ei comunitatea de cinefili din care facem cu toții parte". Și merită felicitați.
Firește, dacă șterg numele autorului din subtitrare sunt niște nemernici și merită să fie banați.

Aș înțelege supărarea cuiva dacă i s-ar șterge traducerea de pe un anumit site. Dar ca să te plângi că ți-a fost răspândită traducerea… e complet anapoda. Cineva complet străin de toată trebușoara asta ar avea impresia că asistă la niște certuri între copii.
De la unii mă așteptam la asemenea orgolii infantile, dar trebuie să recunosc că mulți m-au surprins în privința asta.

Poate ar fi cazul să lăsăm orgoliile și încrâncenarea și să ne mai și bucurăm de munca noastră.

Sper sa nu fie sters pentru ca este primul post a lui Cosimo care m-a facut sa :roll:

blitz43 (5 mesaje) (Utilizator)

Larson, keep repeating yourself "beer... beer... beer.... beer.... beer... beer......."
doh! :o

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)

[quote=LArSON] O sa-mi permit sa-l mai citez pe cosimo (stiu ca AMC nu-l are deloc la inima, el a fost pretextul primei rupturi intre Mihai si titrari.ro, tin sa precizez ca nu se afla nici printre preferatii mei) pentru ca de data asta mi se pare foarte corect ceea ce a postat pe celalalt forum:

[quote=cosimo]
Când rostești cuvântul "furt", înseamnă că există cineva care îl deposedează pe altcineva de un bun. Dar dacă ia cineva un subtitlu de pe site-ul vostru și îl pune altundeva, nu îl fură, pentru că voi nu rămâneți fără acel subtitlu, ci îl aveți în continuare pe site. Apoi dacă v-ar cere cineva să ștergeți toate subtitlurile care au fost luate de aici, ce-ar mai fi? Bunăoară, cele traduse de adio67... Nu-l văd pe adio67 în stare să vă ceară așa ceva.
Pai hai sa copiem cd-urile cu win original sa le folosim, ca vor ramane si pe cd original.
Si PS...sa se uite mai bine sa vezi ca si adio cere...
Era sa uit...nu sterg decat daca jigneste pe cineva.

sabian (166 mesaje) (Utilizator)
9-Oct-2006, 05:10 Top

Mai, voi scapati din vedere ca subtitrarile circula, imediat apar pe DC si pe site-urile de torrente.

Ar fi bine sa nu va mai considerati concurenta pentru titrari.ro. Cum asa, ati putea spune? Simplu... va puteti rezuma la a fi un site al traducatorilor (se pare ca asta doriti majoritatea). Deci, aici sa nu urce suburi decat cei care le traduc.

Titrari.ro de la inceput si-a dorit a fi o baza cu subtitrari, indiferent de cine o imbogateste, iar creatorul ei a raspuns la cererea unor traducatori de a fi respectate numele autorilor in titrari (asta fiind singura conditie). Pentru asta si pentru functionalitate site-ul a fost apreciat de traducatori si a crescut. Sincer mie mi-ar place sa existe o alternativa (daca se supara luchiana si/sau dodys si scot serverul din priza?) la titrari.ro, dar deocamdata nu exista. Si cu conditiile pe care le puneti voi aici si fara interfata promisa nu exista si nu va exista o alternativa reala.

In concluzie, site-ul ar putea fi foarte bine un site pt traducatori care ar putea creste foarte mult, pentru ca utilizatorii care cauta mereu subtitrari proaspete ar da primul click aici. Daca vreti sa fiti concurenta pt alte site-uri cu baze de titrari atunci va trebui sa faceti compromisuri.

Poate mai stiti razboaiele, mai intai cu cei care puneau suburi pe extratitles fara autor, apoi cu softpedia, mereu incheiate fara nici un succes semnificativ. In momentul in care aceste razboaie au fost date uitarii, pur si simplu a fost un boom. Din nefericire o chestie de orgolii a dus la aceasta separare, care ar putea fi benefica daca in loc de razboi ati face pur si simplu CONCURENTA...

Bafta in continuare!

Mi se pare de bun simt ce spune Larson. Si concluzia e logica si dovedita in timp: razboaiele nu duc nicaieri. Smiley

sky (24 mesaje) (Utilizator)
9-Oct-2006, 07:10 Top

O sa-mi permit sa-l mai citez pe cosimo (stiu ca AMC nu-l are deloc la inima, el a fost pretextul primei rupturi intre Mihai si titrari.ro, tin sa precizez ca nu se afla nici printre preferatii mei) pentru ca de data asta mi se pare foarte corect ceea ce a postat pe celalalt forum:
...Când rostești cuvântul "furt", înseamnă că există cineva care îl deposedează pe altcineva de un bun. Dar dacă ia cineva un subtitlu de pe site-ul vostru și îl pune altundeva, nu îl fură, pentru că voi nu rămâneți fără acel subtitlu, ci îl aveți în continuare pe site...

Sper sa nu fie sters pentru ca este primul post a lui Cosimo care m-a facut sa :roll:

Nu intru in polemica, sunt puncte de vedere pe care le respect chiar si atunci cand nu sunt de acord cu ele. Vreau insa sa subliniez un aspect. Mergand pe logica lui Cosimo (daca nu te-am deposedat inseamna ca nu e furt...) rezulta ca la soft, filme, muzica, etc nu este furt pentru ca ... autorul ramane cu ele, nu dispar. Mai mult, mergand la limita, un viol nu ar fi nimic condamnabil pentru ca partii vatamate nu i se ia nimic ... ba dimpotriva, i se da...
Jalnica "logica", in opinia mea.
P.S. De la faza cu Pastele (oamenii cu ochii beliti in lumanari ca expresie a tembelismului lor ... dupa docta sa parere) Cosimo este departe de a fi un tip respectat de mine, chiar daca eu, la randul meu, sunt departe de a fi un crestin practicant sau chiar, recunosc, un bun crestin...

Cosimo (4 mesaje) (Utilizator)
9-Oct-2006, 08:10 Top

Nu intru in polemica, sunt puncte de vedere pe care le respect chiar si atunci cand nu sunt de acord cu ele. Vreau insa sa subliniez un aspect. Mergand pe logica lui Cosimo (daca nu te-am deposedat inseamna ca nu e furt...) rezulta ca la soft, filme, muzica, etc nu este furt pentru ca ... autorul ramane cu ele, nu dispar. Mai mult, mergand la limita, un viol nu ar fi nimic condamnabil pentru ca partii vatamate nu i se ia nimic ... ba dimpotriva, i se da...
Jalnica "logica", in opinia mea.
P.S. De la faza cu Pastele (oamenii cu ochii beliti in lumanari ca expresie a tembelismului lor ... dupa docta sa parere) Cosimo este departe de a fi un tip respectat de mine, chiar daca eu, la randul meu, sunt departe de a fi un crestin practicant sau chiar, recunosc, un bun crestin...
Dacă îmi permiteți și mie să spun două vorbe fără să mi le ștergeți, v-aș fi recunoscător. Nu am de gând să mă cert cu nimeni pe aici, mai ales că pe cei mai mulți îi respect din multe puncte de vedere - în primul rând ca traducători. Voi scrie eventual doar ca drept la replică - firește, dacă veți considera că n-am acest drept, puteți lua măsurile pe care le credeți.
Motivul pentru care scriu acum este pentru a-i spune lui klaxxy că m-a citat complet greșit. N-am spus "oamenii cu ochii beliti in lumanari ca expresie a tembelismului lor ..." ci
În ce mă privește, consider genul acesta de manifestări drept o reînnoire a contractului oamenilor cu expresia cea mai josnică a spiritului uman, religia. Sunt complet ateu și așa voi rămâne. Asemenea ocazii de destrăbălare spirituală - iar Paștele excelează în mase amorfe de negânditori cu ochii beliți în niște lumânări de la care așteaptă minuni, dar care eventual nu pot decât să-i orbească dacă exagerează cu credința - nu sunt decât începutul drumului spre ură și intoleranță. Cea mai exactă definiție a credinței am auzit-o de curând din gura reputatului om de știință Richard Dawkins în excelentul documentar BBC din 2006, pe care vi-l recomand cu căldură, "The Root of All Evil" ("Rădăcina tuturor relelor", adică religia): "a process of non-thinking called faith", adică "procesul de non-gândire numit credință".
Îmi place să cred că totuși mai sunt și oameni cu capul pe umeri și nu abandonează procesul de gândire în favoarea unor superstiții ridicole.

Totuși, chestia cu cozonacii îmi place la nebunie și profit cât pot de ea.

Pe de altă parte, inițiativa de a ne ura unii altora sărbători fericite merită îmbrățișată, pentru că o facem cu naivitate, bunătate și intenții curate. Drept pentru care vă urez și eu din tot sufletul un Paște fericit și cât mai multe traduceri în continuare.
Cum se vede, i-am făcut pe oameni "naivi", nu "tembeli". Consider că este o mare diferență. E tot ce am avut de spus aici pe acest subiect. Restul s-a spus dincolo si cine e curios poate citi acolo.

În privința logicii mele expuse în citatul adus aici de Larson, ea nu e nouă. Mii de ani omenirea s-a ghidat după această logică și legislația de azi e destul de tânără, fiind contestată permanent. În discursul de primire a premiului Nobel, în 1925, George Bernard Shaw spunea:
http://img231.imageshack.us/img231/5559/nuuglecture02ideasandapples3xqka5.jpg

"Dacă tu ai un măr și eu am un măr, și schimbăm merele între noi, atunci fiecare vom avea câte un măr. Dar dacă tu ai o idee și eu am altă idee, și le schimbăm între noi, vom avea amândoi câte două idei."

Cam asta spuneam și eu.
Societatea de mâine va găsi alte metode de recompensare a artiștilor decât păguboasa lege a copyrightului de azi și se discută la ora actuală aprins pe această temă. Și nu numai între internauți, ci și între politicieni. Exagerarea cu violul e doar o răutate, klaxxy. Pe care n-o meritam.

Atât am avut de spus. Sper să fi scris destul de civilizat pentru regulamentul acestui site.

9-Oct-2006, 09:10 Top

Cosimi, daca cineva va primi un astfel de mesaj de la tine
"Cosimo
To: AMC
Subject: te pui cu prostul?

Am mai stat de vorba si cu altii si vad ca toata lumea te considera un oltean prost. Ce sa mai zic... de acum inainte te voi considera si eu la fel si voi actiona in consecinta.
Inutil sa raspunzi, nu te voi baga in seama (decat pe forum, hehe...).", atunci vom avea o problema.

In schimb daca nu, atunci vei putea scrie in liniste.

Nu am de gând să scriu aici decât ca drept la replică și sper să am ocazia să o fac cât mai rar.
Așa este, ți-am trimis acel mesaj, dar dacă ai povesti întreg contextul în care ți l-am trimis, cu siguranță ai înțelege și tu că aveam tot dreptul să fiu furios la vremea respectivă.

Dar pentru că noi doi nu putem discuta ca doi oameni normali și ajungem la vorbe urâte trebuie să dezbinăm o întreagă comunitate de traducători? Care traducători au fiecare în parte calități și defecte, dar în fond sunt animați de același lucru: bucuria de a traduce și a pune subtitlul și la îndemâna altora.

Adu-ți aminte că la un moment dat l-am făcut chiar pe Dodys cu ou și cu oțet pe forum și cu toate acestea nu s-a supărat într-atât încât să mă baneze sau mai știu eu ce, poate pentru că a realizat că mă înfuriasem pe drept. Și îl știi cât de repede se aprinde la mânie...
Și cu atâția alții am avut dispute de tot felul, pentru că e firesc să fie dispute, că de-aia există mai multe creiere pe lumea asta... dar niciodată n-am ajuns la cuțite așa cum s-a întâmplat cu tine. Ba cu unii ca Adio67 chiar m-am împrietenit cu ocazia unei asemenea dispute. Nu mai există NIMENI pe acest internet care să fi primit de la mine un mesaj similar cu acela pe care l-ai citat mai sus.

Ne certăm, ne înjurăm, ne scoatem ochii... dar de ce să sufere și alții din cearta noastră?

Nu-i rău că există mai multe site-uri cu aceleași preocupări, dar important e să găsim punctele comune și să colaborăm acolo - iar în cazul acestor două site-uri punctul comun îl reprezintă traducerile. Nu să ne tot împungem unii pe alții. Pentru că un lucru mi se pare clar: vor apărea traduceri noi și aici, și dincolo, care vor fi precum ideile din citatul pe care l-am dat sub formă de imagine în postul anterior.

E părerea mea sinceră.

Eu sunt dispus să uit toată cearta și regret că te-am făcut oltean prost într-un moment de furie. La drept vorbind, chiar îmi sunt simpatici oltenii. Bunăoară, actorul meu preferat e oltean: Amza Pellea.

Chiar daca cu o mana dai si cu o mana le iei, voi accepta aceste scuze, iar daca iti voiam raul, conditional reintoarcerea mea de banarea ta, ceea ce nu am facut-o.
Dar cearta, daca nu ai fost atent nu a plecat de la noi, ci de la alte lucruri pe care nu are rost sa le enumar.

Edit later: Acum am citit topicul tau
"iar Paștele excelează în mase amorfe de negânditori cu ochii beliți în niște lumânări de la care așteaptă...etc"
iar naiv nu este negânditor...prin mase amorfe se intelege mase in miscare, prin neganditori alaturi de expresia anterioara se intelege o turma de oi in cel mai bun caz si in nici un caz "naiv"...Nu vreau sa-ti fac analiza pe text, dar din cate vezi pot sa o fac.
Voi opri discutia aici.
Te-am rugat sa nu jignesti pe nimeni. Si te rog, nu ma lua cu "abureli", ca iar imi jignesti inteligenta.
Vom considera ca a fost o scapare si ti-ai facut o intrare pompoasa. Nu vreau sa mai existe a doua.

(Vizitator)
9-Oct-2006, 10:10 Top

bla, bla, bla... veniti cu zaharelul la noi acum ? Smiley
Nu mai sunteti mari si tari? Stiti sa vorbiti si frumos? Nu mai spuneti "marsh" ?

E tarziu...

9-Oct-2006, 11:10 Top

Te-am rugat sa nu jignesti pe nimeni. Si te rog, nu ma lua cu "abureli", ca iar imi jignesti inteligenta.
Vom considera ca a fost o scapare si ti-ai facut o intrare pompoasa. Nu vreau sa mai existe a doua.
Pe cine am jignit în mesajul anterior? Cuvintele la care te referi sunt un citat dintr-un topic existent pe forumul celălalt. Am atras doar atenția că klaxxy m-a citat greșit, mi-a atribuit niște cuvinte pe care nu le-am spus și am arătat ce spusesem de fapt. Chiar dacă am spus prostii, le-am spus așa cum am citat eu, nu cum a citat el. Atât și nimic mai mult.

După cum știi, AMC, sunt destul de inteligent și eu și pricep foarte bine că-ți pregătești terenul pentru a-mi da ban, deși spui contrariul. Dar, așa cum mi-ai dat ban fără motiv pe titrări.ro, așa îmi vei da și aici, pentru că nici aici nu voi încălca regulile de bun-simț așa cum nu le-am încălcat nici acolo.
Cum spuneam, nu am de gând să mă cert cu nimeni, dar nici nu vreau să-mi fie atribuite cuvinte și intenții care nu îmi aparțin. Cu ce greșesc că am corectat un citat atribuit mie în mod fals?

BlackMOON, când ți-am vorbit eu urât? Dacă altul a zis cuiva "Marș!", ce vină am eu? Nu mie îmi aparțin asemenea cuvinte.
Așa cum am scris și pe titrări.ro
Și, în general, dacă unii oameni greșesc cu ceva, fie că sunt moderatori, administratori, useri obișnuiți, fie că înjură sau fură, nu ne băgați pe toți în aceeași oală.
E regretabil că uneori nervii îi fac pe unii să vorbească urât, să jignească, dar nu suntem toți vinovați pentru greșelile lor.
așa cred și aici.
Cât despre venitul cu zăhărelul, te înșeli. Ce interes aș avea eu și ce motivație să vin pe aici cu zăhărelul? N-am lingușit pe nimeni niciodată, chiar dacă am luat ban pentru asta.
Dar așa e românul, vii cu intenții bune și ți se răspunde cu sictir. Și doar am precizat limpede că nu vreau să mă cert cu nimeni aici și că nu voi scrie nimic altceva decât eventuale drepturi la replică. Ignorați-mă complet sau citați-mă corect și vă promit că nu mă mai vedeți scriind nimic aici.

(Vizitator)

Mai, mai, oamenii astia chiar s-au jignit si n-au fost banati, eu doar mi-am revendicat o subtitrare si am luat un mare ban. Ce-i drept la mine a fost cerut in mod expres acest ban de catre cineva. Si mai am si vreo 70 de sub pe "acel" site si nici n-am suparat-o pe d-soara cu nume de pictor. Ba inca un baiat mi-a si transmis un mesaj ca "sa stau flexat ca o sa aiba grija de mine". Oare vrea sa ma bata? :B:

Daca voiam cineva sa te baneze o facea de ieri de cand ti-ai facut cont...
Am adresat doar acel citat(pentru a-ti demonstra ca nu ai avut dreptate si ca totusi nu am nimic cu tine)...daca acela nu ti se pare suficient, iti mai dau.
Si ma repet, atat timp cat nu vei jigni pe nimeni nu vei avea de a face cu mine.

Profit de aceasta ocazie sa fac o propunere---este posibil sa apara si oameni care nu vor binele acstui site si ne vor jigni(persoanele de fata se exclud).
Intotdeauna am considerat ca fiecare mai merita o sansa.
Eu zic sa fie date 2 avertismente si apoi restrictia la acest site.
Voi ce spuneti?

10-Oct-2006, 12:10 Top

Mai, mai, oamenii astia chiar s-au jignit si n-au fost banati, eu doar mi-am revendicat o subtitrare si am luat un mare ban. Ce-i drept la mine a fost cerut in mod expres acest ban de catre cineva. Si mai am si vreo 70 de sub pe "acel" site si nici n-am suparat-o pe d-soara cu nume de pictor. Ba inca un baiat mi-a si transmis un mesaj ca "sa stau flexat ca o sa aiba grija de mine". Oare vrea sa ma bata? :B:
Că ai primit ban degeaba, nu e vina mea, nu? Și nici a lui Goten sau Biotudor sau a majorității oamenilor care intră pe forum. E vina acelui "cineva", care poate a greșit față de tine. În dățile când am vorbit unul cu altul ne-am înțeles de minune, nu-i așa? Într-o vreme când îmi ridicasem forumul în cap, îmi sprijineai moralul prin mesaje private, ceea ce mi-a făcut destulă plăcere. Așa că nu văd ce-aș avea cu tine... ba dimpotrivă, probabil că ți-aș lua și eu apărarea.
Zi-mi totuși pe privat cine te-a amenințat, că sunt curios să aflu cine e mojicul.

OK, acestea fiind spuse mă reîntorc dincolo și sper să auzim numai de bine. Că de rele, sub toate formele, m-am săturat.

WebMan (551 mesaje) (Utilizator)
10-Oct-2006, 12:10 Top

Cosimo, lumea își dă cu părerea... ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI....

Mie, din afară (sincer, nu te cunosc) mi se par REMARCI, nu ACUZAȚII...

Deci...