Regulile site-ului

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
7-Oct-2006, 01:10 Top

Aici vreau sa veniti cu idei pentru a face cateva reguli.
Mai rog moderatorii de sectiuni sa vina cu propriile reguli.
Regulile se vor finaliza dupa ce toti moderatorii vor fi numiti.

blitz43 (5 mesaje) (Utilizator)
7-Oct-2006, 02:10 Top

pentru a evita pupincurismele (de genul: multumim din inima partidului pentru titrarea X sau subul Y; se stiu bine userii respectivi) propun ca respectivii să sară direct cu o bere la autorul titrării pe care o asteaptă ca pâinea caldă (să nu vă aud cu d-alea virtuale că :L )=... In acest fel, buna dispozitie pe forum va fi la putere, pofta de viată și muncă va creste iar producătorii de bere ne vor multumi la rândul lor...
Si bag mâna în foc că nr. de dwld nu se va mai ridica la miilor sau zecilor de mii, moment în care ar apărea anumite conflicte... Smiley

veveritabc (32 mesaje) (Utilizator)
7-Oct-2006, 02:10 Top

As vrea ca cei care anunta ca fac o anumita titrare sa fie respectati, adica odata ce o persoana a anuntat ca face un lucru sa fie lasata sa faca. In caz ca depaseste numarul de zile stabilit sa anunte daca va continua sau nu... si atunci daca doreste altcineva ori sa continue ori sa faca de la inceput totul. Stiu ca vor fi unii care vor zice ca fiecare face ce vrea, dar daca tot vrem sa fim o comunitate macar atat respect sa fie incat sa nu ne facem unii pe altii sa muncim degeaba...

7-Oct-2006, 04:10 Top

100% de acord cu propunerea lui veverita_bc Smiley

Si eu.

(Vizitator)

Daca se doreste a se lucra degeaba, eu propun dublarea subtitrarilor publicate pe alte site-uri... Smiley Am in gand cateva idei pe care sper ca le voi putea aplica macar in sectiunea "Asia Team" , insa una de baza este ca daca suntem o echipa, trebuie sa avem si mentalitate de echipa. Adica sa nu lucram la intamplare, ci in folosul tuturor utilizatorilor site-ului. Restul sunt probleme colaterale pe care sunt convins ca timpul le va rezolva... Solutii exista pentru toate.
Si mai dau un exemplu pentru a stii clar la ce ma refer cand spun mentalitate de echipa. Traducerea ultima a lui Blackm00n, la "Renaissance". Nu conteaza ca un film este tradus si pe un alt site; cine e descurajat de acest lucru nu e suficient de puternic pentru a dobandi aceasta mentalitate de echipa. Echipa "subs.ro" cu siguranta va face o subtitrare cel putin la fel de buna. PRIVITI ACEST LUCRU CA PE UNUL NORMAL ! Fiecare site ar trebui sa-si aiba propriile traduceri, nu sa ia din ograda vecinului. Dar despre asta, in curand, un episod nou. Va urma.

veveritabc (32 mesaje) (Utilizator)

Asta asa e...

intellect (63 mesaje) (Utilizator)
7-Oct-2006, 05:10 Top

Ca o regulă generală, cred că ar trebui descurajați cei care nu fac altceva decât să aducă subtitrări din alte părți, fără să contribuie cu nimic decât "transportul". Dacă alții procedează așa, măcar să n-aibă motiv să spună "Nici la voi nu e altfel".

(Vizitator)
7-Oct-2006, 05:10 Top

Intellect, am deja o solutie pentru asta, in curand va urma o dezbatere pe marginea ei si unele ajustari in regulament, daca propunerea va trece prin parlament.

(Vizitator)
7-Oct-2006, 11:10 Top

Cris999 ai dreptate, chiar daca concurenta nu mai pare a fi chiar asa de mare, totusi uneorise intampla ca ceea ce ai anunta sa apara inainte sa termini tu. Consider ca e o lasitate sa nu iti mai termini munca daca ai inceput (trecut de jumatate sa zicem) si altcineva posteaza inaintea ta.

veve, ce spui tu mi se pare corect, insa daca cineva isi anunta o anume sub sa o si faca. daca nu o face in 2-3 sapt max, avertisment, mustrare publica (forum) si finally ban.

Asa, acum vin si eu cu propunere, probabil una irealizabila, dar totusi. Ar fi frumos ca AMC si Luchiana sa cada de acord asupra unui aspect; si anume: daca se uploadeaza o subtitrare "furata" de pe un alt site (si mai ales daca se specifica acolo ca sub respectiva apartine unui anume site) acel uploader sa fie automat banat si sub stearsa.

Cum spuneam... asta tinde spre ideal, un fel de "gentlemen agreement"

8-Oct-2006, 12:10 Top

Cris999 ai dreptate, chiar daca concurenta nu mai pare a fi chiar asa de mare, totusi uneorise intampla ca ceea ce ai anunta sa apara inainte sa termini tu. Consider ca e o lasitate sa nu iti mai termini munca daca ai inceput (trecut de jumatate sa zicem) si altcineva posteaza inaintea ta.

veve, ce spui tu mi se pare corect, insa daca cineva isi anunta o anume sub sa o si faca. daca nu o face in 2-3 sapt max, avertisment, mustrare publica (forum) si finally ban.

Asa, acum vin si eu cu propunere, probabil una irealizabila, dar totusi. Ar fi frumos ca AMC si Luchiana sa cada de acord asupra unui aspect; si anume: daca se uploadeaza o subtitrare "furata" de pe un alt site (si mai ales daca se specifica acolo ca sub respectiva apartine unui anume site) acel uploader sa fie automat banat si sub stearsa.

Cum spuneam... asta tinde spre ideal, un fel de "gentlemen agreement"

Daca citesti asta anterior noi asta am facut...dar nu a avut ecou...

trapper (161 mesaje) (Utilizator)

100% de acord cu propunerea lui veverita_bc Smiley

idem. o idee foarte buna.

Acesta era regulamentul general
http://forum.subs.ro/viewtopic.php?t=2" class="link">http://forum.subs.ro/viewtopic.php?t=2
Are cineva ceva de obiectat la el, sau o idee de completare?
Apoi se va introduce pentru fiecare rubrica si regulamentul rubricii.

(Vizitator)

Vin cu urmatoarea propunere. Ea respecta ideea de lucru in echipa integrata in ideea de "echipa de traducatori" a site-ului. O putem discuta aici, iar daca considerati necesar un poll il vom deschide si vom vota. Eu sunt de parere ca fiecare subtitrare uploadata pe site sa contina, in arhiva, si urmatorul document:

** A V E R T I S M E N T **

Orice publicare a acestei subtitrari pe orice alt site reprezinta o incalcare a dreptului de autor, a vointei traducatorului precum si a regulilor acceptate de fiecare user in momentul crearii contului pe http//:subs.ro . Singurul care poate dispune de libera circulatie a acestei subtitrari este autorul de drept al acesteia. Stergerea numelui autorului din interiorul subtitrarii si folosirea acesteia in alte scopuri decat uzul personal (raspandirea pe site-uri concurente de profil, plagiat etc) reprezinta o infractiune.

Singur traducatorii decid unde isi uploadeaza subtitrarile; pentru aceasta nu este nevoie de intermediari "binefacatori" care sa procedeze dupa bunul lor plac, mergand pe principiul "aici nu este, o uploadez eu pentru ca fac un bine tuturor". Stati linistiti, daca o subtitrare la un film nou nu se gaseste pe un site, cu siguranta de gaseste pe altul; asta nu inseamna ca
autorul ei a uitat sa si-o uploadeze pretutindeni. Aceasta mentalitate retrograda trebuie sa dispara.
Retineti: o subtitrare, daca nu se afla pe un site, inseamna ca ECHIPA DE TRADUCATORI a respectivului site nu a realizat subtitrarea in cauza !!! Nu ajutati pe nimeni cu nimic daca luati subtitrari dintr-o parte si le postati in alta parte ! Singura ratiune pentru un astfel de gest nu poate fi decat reaua vointa a "binefacatorului". Dincolo de imoralitatea unei astfel de atitudini, de caracterul vadit rau-voitor si de incalcarea regulilor
acceptate in momentul crearii contului pe site-ul http://subs.ro (care va avea ca principala consecinta banarea fara avertisment a userului in cauza), furtul de subtitrari sau stergerea numelui autorului din interiorul acestora ar putea determina putinii traducatori (care, stiti bine, fac traducerile din placere, nu sunt remunerati pentru aceasta activitate si mai au si bunavointa de a oferi si celorlalti posibilitatea utilizarii acestora) sa NU mai traduca. Daca doriti subtitrari de calitate, prompte si utile, lasati traducatorii sa-si vada de treaba, nu-i mai invrajbiti, iar libera concurenta isi va spune cuvantul. Daca nu sunteti de acord cu cele afirmate in prezentul avertisment, inseamna ca in curand veti beneficia de un numar tot mai mic de subtitrari in limba romana facute de un numar si mai mic de traducatori.
Respectati traducatorii si efortul lor, si veti fi, la randul vostru, rasplatiti.
________________________________________________________________________________________________
== http://subs.ro ==

Cam la asta m-am gandit. Sa auzim pareri, imbunatatiri sau pasaje care se pot scoate, in fine, daca un asemenea mesaj isi are rostul etc.

(Vizitator)
8-Oct-2006, 04:10 Top

foarte frumos, cu o singura mentiune: aia cu dreptul de autor si cu infractiunea. Adica sa fim seriosi, singurul lucru la care putem apela este bunul simt al utilizatorului, doar nu o cheamam acum mascatii sa-l prinda pe bietul om ca ne-a furat titrarea.
Nici nu cred ca asa ceva intra la drepturi de autor, eu unul personal zambesc usor pe sub mustata pe care nu o am cand vad asa ceva.

"Aceasta sub apartine site-ului xxx si publicarea ei incalca dreptul meu de autor" - nu exista nici un drept de autor pe asa ceva, cel putin nu in forma actuala.

In rest buna propunerea, dar sa apeleze mai mult la bunul simt decat sa incercam sa bagam spaima in ei ca devin infractori Smiley

(Vizitator)
8-Oct-2006, 04:10 Top

Inteleg ce vrei sa spui, insa daca n-as folosi termenul de "infractiune" nu stiu ce alt termen s-ar potrivi incalcarii regulilor site-ului. Poate ca ar trebui, undeva chiar pe noua interfata a site-ului, pe langa trimiterea userilor la forum sa se scrie, in chenar si cu majuscule principala regula a site-ului, ce-a legata de uploadarea in alta parte a materialului apartinand acestuia, fara acordul autorului. Cei ce fac asa ceva ori nu stiu, ori o fac intentionat (eu tind sa optez pentru ultima varianta)... Se poate sterge varianta de infractiune, dar propune-mi alta in schimb, mai potrivita...

Si inca ceva. Am si eu un site si, din cate stiu, eu sunt proprietarul acestuia, nu e nimic ilegal in faptul ca-l detin. Poate e ilegal softul cu care l-am facut, insa daca cineva urmeaza sfaturile din site si cumpara produsul pe care il laud, si se imbolnaveste, te asigur ca daca da in judecata site-ul, nu persoana mea, la un moment dat, politia ar ajunge si la mine. Cine va raspunde si pentru ce ? Nu vad nimic ilegal in a decide ce faci in propria ta ograda... iar daca iei din ceva ce-mi apartine fara a-mi cere acordul, numai furt il pot numi... Acum deviem discutia inspre starea de legalitate a unui site de subtitrari, si n-are nici un rost atata vreme cat exista site-uri "legale" de unde poti invata sa te sinucizi online sau alte chestii pe care numai normale nu le pot numi.