Champions League & Cupa UEFA
Dinamo - Besiktas 2-1
Puncte si in grupa si pentru Romania.
Un meci la fel ca si vremea de afara dar 3 puncte importante pentru Dinamo in fata unei echipe dificile.
Celalalt meci din grupa lui Dinamo s-a incheiat cu scorul Tottenham - Brugges 3-1.
România a rămas pe primul loc în clasamentul coeficienților UEFA
România a rămas lider în clasamentul coeficienților UEFA din acest sezon.
În urma partidelor din cupele europene, din această săptămână, coeficientul țării noastre a crescut, cu un punct, până la 9.000.
Rezultatele celor trei echipe românești implicate în cupele europene, Steaua în Liga Campionilor, iar Dinamo și Rapid în Cupa UEFA, au păstrat țara noastră pe locul întâi în clasamentul coeficienților din acest an.
Anglia își conservă poziția secundă, ocupată în ierarhia precedentă, dar nivelul coeficientului său a crescut de la 6.875 la 8.125. Pe cea de-a treia poziție a podiumului a urcat Italia, care are un coeficient de 6.642.
În clasamentul general, care însumează coeficienții realizați în ultimele cinci sezoane, România ocupă locul 7, cu un coeficient total de 37.832, foarte aproape de locurile 5 și 6, care asigură prezența a trei echipe de club în Liga Campionilor, din care două calificate direct în grupe.
Pe aceste două locuri se află Germania, care are un coeficient egal cu 39.792 și, respectiv, Portugalia, cu 39.294. Pe primele trei locuri, care asigură câte patru echipe în Liga Campionilor, se poziționează Spania, Italia și Anglia.
Dinamo a contribuit cu două puncte la acest clasament, iar Rapid, cu unul, ținând cont că pentru victorie se acordă două puncte, iar pentru egal, unul. Cele trei puncte acumulate s-au împărțit la trei, numărul echipelor pe care România le-a înscris în competițiile europene la începutul acestui sezon. Rezultatul obținut, adică unu, s-a adăugat coeficientului din clasamentul precedent și, astfel, a rezultat coeficientul actual, 9.000.
Si s-a mai dus o etapa de cupa UEFA... Si am ajuns sa ma citez, desi e lucrul pe care-l detest cel mai mult... Iata ca s-a intamplat ca Rapid sa prinda acea zi cu ghinion de care vorbeam... din cate stiu cu 3 puncte nu te califici. E bine insa ca unii pot lua munca unei echipe intr-un meci, pe cand alta munceste 3 meciuri pentru ea... Bravo Dinamo... putea sa castige daca avea lot complet, si ma refer in primul rand la viteza lui Ze Kalanga si la o mai mare siguranta in aparare. E bine insa si asa... Culmea, e echipa romaneasca la care ma asteptam cel mai putin sa ma surprinda placut... Cu un egal acasa cu Leverkusen e calificata... si cred ca vor fi inca 3 puncte pentru fotbalul romanesc... Cat despre Rapid... oricat s-ar darui, nu cred ca va scoate mai mult decat un egal... Si asta pentru ca are un antrenor care nu stie sa obtina mai mult. Totusi, eu zic sa-i dea marirea aia de salariu lui Karamian, ca de nu in retur se vor intari rivalele... iar cum numai lupta in campionat va mai ramane pentru Rapid, va conta intregul lot... Poate ca atunci se vor opri ghinioanele si Lucescu isi va da seama ca poate sa joace si la victorie... Din pacate atunci partenere de competitie vor fi Jiul, Poli Iasi, Piatra Neamtul, Galatiul si restul de talia lor... Sincer, azi am vazut in Mlada exact ceea ce spuneau stelistii despre rapidisti, anume ca acestia sunt tari doar cu echipele din capitala... in rest.... de aceea nu vor ajunge cel putin in acest an campioni...
Se califica tzatzelor ce sunteti, bate la greci si gata, adica ce nu ti-a placut criss in jocul rapidului de azi, si pe ce baza consideri tu ca razvan nu stie mai mult? esti cumva un microbist infocat sau doar iti place sa-ti etalezi gandurile in posturi cat mai lungi?
Nu trebuie sa fii microbist pentru a intelege tactic un meci... Nu pretind ca sunt antrenor sau microbist, asta n-are nimic de-a face nici macar cu posturile lungi pe care, de altfel, le scriu la orice subiect -asta daca nu ai observat-. Lucescu jr a demonstrat o data in plus ca nu este, inca, un antrenor atat de mare pe cat toti se grabeau sa-l judece dupa performantele de anul trecut. Sa dai vina pe arbitraj folosind niste termeni jenanti pentru prestigiul unui antrenor care se respecta sau pe un anume context de evenimente (accidentari neasteptate, eliminari etc) nu sunt chiar cuvintele care ar trebui sa iasa din penelul unui artist consacrat de evenimente trecute marete... Daca Rednic a acceptat arbitrajul ca pe un dat de la UEFA impotriva caruia degeaba protestezi ca nimeni nu mai schimba nimic (a se vedea cazul Marseille de anul trecut), Lucescu a indraznit sa se foloseasca de aceasta scuza penibila pentru a explica ce ? Ca nu a fost in stare sa gaseasca solutia la rezolvarea meciului, indiferent cat de grele ar fi fost conditiile ? Din cate stiu Copos a investit o gramada de bani in echipa; ca pune presiune, e treaba lui, sunt banii lui si face ce vrea cu ei. Nu veni tu acum sa spui ca fara suporteri Rapid n-ar exista; poate fara banii lui Copos sau a lui X sau Y Rapid n-ar exista ! Fara suporteri ar fi, poate, un FC National al fotbalului romanesc, cu toate conditiile insa cu tribunele goale, si atat. Dar, ca sa inchei, Lucescu n-a stiut sa gaseasca solutia potrivita pentru rezolvarea problemei, si-a pregatit terenul pentru un semi-esec (doar spunea ca nu e un meci capital), si acum, speriat de situatia in care a ajuns, va trebui, vrand nevrand, sa joace ofensiv la Atena. Dar poate ca de data asta va interveni ghinionul, va ploua, ma rog, diverse, si oricat de mult si-ar dori echipa, patronul si antrenorul victoria aceasta nu se va putea obtine... N-ar fi o ironie sa se termine egal ? Copos confirma ce gandeam si eu: calificarea s-a pierdut in Israel. N-am nimic cu Rapid sau cu Lucescu jr; la fel de mult am si cu Olaroiu, pe care l-am vazut de multe ori depasit de responsabilitati si incapabil sa mute pe tabla de sah... Dar daca esti inchistat in partizanat si vezi o critica ca neaparat un atac la cineva si nu ca pe ceva din care se poate invata sau cel putin asculta, atunci mai bine incheiem discutia aici, fiindca nu-i intrezaresc perspectivele.
@criss: E clar, esti ruda cu DINU tata numai ala vorbeste mult si degeaba, in cazul tau scrii mult si degeaba, fara noima, caracterizezi niste oameni dupa criteriile tale, daca nici Razvan nu este antrenor ma opresc aici din a purta orice discutie cu tine.
PS: Daca esti tu mare antrenor, fa schimbari inteligente in cazul in care iti cad 2 jucatori de baza accidentati...eu sunt rapidist de mic si imi iubesc echipa, dar nu sar ca altii de pe margine la gatul lui Razvan care daca stau sa ma gandesc in 5 etape a recuperat 8 puncte in spatele lui Dinamo, asa ca aseara a fost ghinion si cu asta basta...da, in fotbal mai exista si ghinion.
Am sa mai scriu pe acest subiect dupa meciul de la Atena. M-as bucura sa va dau tuturor care ati crezut in Rapidul din acest sezon dreptate si fara rusine am sa-mi recunosc greseala, daca am spus ceva gresit in cele deja scrise. Inteleg: un punct e bun cu PSG, doar n-or fi nu stiu ce Avant... Inteleg ca e greu sa castigi in Israel din cauza starii de nesiguranta de acolo. Inteleg ca exista si ghinioane. As vrea sa inteleg ca nu mai exista scuze pentru meciul de la Atena. E, de fapt, un vis a rapidistilor... sa joace cu o echipa de Ch League... acum au ocazia sa demonstreze ce pot, fara a da vina pe nimeni si pe nimic... Eu le tin pumnii si m-as bucura sa-mi demonstreze ca sunt rezervat degeaba, si asta pentru ca ar fi mai mult de castigat decat daca cineva mi-ar atrage atentia si mi-ar spune: "Nene, vezi ca ai gresit, poate data viitoare esti putin mai optimist..." Atata tot, eu unul nu cred ca Rapid va castiga acolo. Daca e o crima sa gandesti cu glas tare cand cineva te scoate din sarite cu aceleasi povesti de adormit copii, atunci nu recomand procurorilor sa ma asculte pentru ca spun minciuni...
P.S. Asta incercam sa-ti explic, Jackie, daca nu te poti detasa de iubirea de Rapid n-are rost sa purtam o conversatie in care sentimentalismele nu-si au locul. Pentru ca niciodata nu vei putea fi realist in aprecieri...
Nu am cum sa ma detasez man de iubirea de o viata mai ales cand am jucat foarte bine si daca putin tinea sansa cu noi si marca Moldovan sau Zicu noi nu mai aveam ce discuta acum...de pe margine il acuzi pe Razvan, dar ce, ti s-a parut ca s-a jucat prost? daca se marca si castigam cu 2-1 mai comentai ceva de Razvan...asta vreau eu sa etalez faptul ca ne-a lipsit sansa unui gol la care am avut pe putin 5 ocazii...daca faceam un 1-1 chinuit, nu mai aveam nici o ocazie, ne tavaleau aia, ziceam DA ai dreptate...dar atat timp cat totul s-a rezumat la o palma de transversala, nu-i poti imputa nimic lui Razvan...cand la Galati le-au intrat toate ocaziile si au dat 7 acolo nu a mai fost vinovat Razvan?
Bine spus jackie .
De fapt noi batem sigur in Grecia....la Dinamo ramane de vazut.
Iar cei care il critica pe Razvan dupa parerea mea chair nu au nici o treaba cu fotbalul.
Acest subiect este închis.