Subtitrare Roumanie, terre d'amour (Romania, land of love)

Romantic

Durată

66 min

Regie

Camille de Morlhon

Distribuție

Emma Romano, Raymond Destac, Renée Passeur

Informatii IMDB

Informatii TMDB

Informatii Cinemagia

Listă

Roumanie, terre d'amour (Romania, land of love) (1931) Subtitrare Roumanie, terre d'amour (Romania, land of love) - ro

Romania, ţara dragostei (Ţara iubirii)

Traducător

Virgil G.N.

Uploader

VirgilGN

FPS

25.000 FPS

Număr CD-uri / Episoade

1

Descărcări

86

Adăugat: 27-Nov-2023, 20:08

Actualizat: 27-Nov-2023, 20:15

Roumanie, terre d'amour (1931), pentru DVD. Vizionare plăcută! Romania, ţara dragostei (1931), un film impresionant, înduioşător, care m-a emoţionat profund şi mi-a readus în memorie clipele plăcute pe care le-am trăit la un moment dat în copilărie într-o asemenea zonă pitorească, am retrăit momentele strânsului de fân, a unor tradiţii şi vreau să vă spun că acest film, deşi e franţuzesc, a atins foarte bine aceste elemente.

Mai multe informații

The melodrama in which the son of a nobleman, a pianist returned from studies in Paris, loves a girl from the country. In the end, the girl finds her happiness next to a technician who 'by will, knew how to rise towards his future and the country's'. Movie with sound, filmed in Paris, at the 'Gaumont' studios (interiors) and in Romania (exteriors). The film triggered a press scandal related to the subsidy the film received from the Romanian authorities and the poor quality of the film ('a simulacrum of a film' - Cinema Magazine 1930) and 'the false image created for Romania right from the title'.

Melodrama în care fiul unui boier, pianist reîntors de la studii de la Paris, iubeşte o fată de la ţară. În final, fata îşi găseşte fericirea lângă un tehnician care "prin voinţă, a ştiut să se înalţe spre viitorul său şi al ţării". Film sonor, filmat la Paris, la studiourile "Gaumont" (interioarele) şi în România (exterioarele). Filmul a declanşat un scandal de presă legat de subvenţia pe care filmul a primit-o din partea autorităţile române şi de calitatea slabă a filmului ("un simulacru de film" - Revista Cinema 1930) şi de "imaginea falsă creată României încă de la titlu".

Comentarii