Vi se pare corect ca autorii sa-si puna suburile unde vor?

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
8-Aug-2006, 11:08 Top

Am vazut parerea despre vip. Sunt curios si parerea voastra si aici.

bobo (50 mesaje) (Utilizator)
8-Aug-2006, 11:08 Top

DA ... fara alte explicatii...

intellect (63 mesaje) (Utilizator)
8-Aug-2006, 11:08 Top

Another useless poll... in my opinion.
Oricum autorii își pun suburile numai unde vor. Răspândacii sunt alții.
Problema se pune simplu: dacă faci traduceri, trebuie să accepți ideea că o să se găsească oricând un tolomac să-ți facă un "serviciu" pe care nu-l vrei și să-ți fure munca. Numărul de tolomaci variază exponențial în funcție de noutatea și calitatea filmului. Ori îi suporți și-ți vezi mai departe de treabă, ori te lași de meserie. Oricum ei sunt mai mulți și n-ai nici o șansă în fața lor până când toată lumea nu va cădea de acord să respecte aceleași reguli.

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
8-Aug-2006, 11:08 Top

Ori îi suporți și-ți vezi mai departe de treabă, ori te lași de meserie. Oricum ei sunt mai mulți și n-ai nici o șansă în fața lor până când toată lumea nu va cădea de acord să respecte aceleași reguli.

Cata dreptate ai....

dashi (106 mesaje) (Utilizator)
9-Aug-2006, 01:08 Top

Intellect sunt total de acord cu tine insa vin cu o intrebare, in cazul asta, trebuie sa se faca atatea valuri cand suburi de aici apar si pe titrari.ro si invers ?
Acei "tolomaci" multi dintre ei habar nu au ori au o durere in partea dorsala despre autor, pastrarea lui in traducere, mentionarea lui pe site-ul unde posteaza, ce vina are un site sau altul de aceasta problema, adevarat, moderatorii trebuie sa aibe oarecum grija de aceste aspecte si sa rectifice unde este cazul insa ei nu sunt si nici nu au cum sa fie paznici la aceste mii de probleme, intr-un cuvant parerea mea ca "hulirea hotilor" este nefondata.

(Vizitator)
9-Aug-2006, 01:08 Top

Cred ca cea mai buna metoda ar fi sa se limiteze dreptul de a pune titrari pe siteuri.Sunt cunoscuti deja cei care traduc, acestia pot capata prioritate pe siteul respectiv si sa fie singurii care pot uploada o titrare.In felul asta nu scapam de hoti,dar macar scapam de acei "tolomaci" care nu au nici o treaba cu titrarile,si le iau dintr-un loc si le pun intr-altul doar ca sa se afle in treaba.

WebMan (551 mesaje) (Utilizator)
9-Aug-2006, 01:08 Top

Asta ar fi ceam mai buna treaba.... Numai traducatorii sa aiba drept de upload... Smiley

intellect (63 mesaje) (Utilizator)
9-Aug-2006, 01:08 Top

Intellect sunt total de acord cu tine insa vin cu o intrebare, in cazul asta, trebuie sa se faca atatea valuri cand suburi de aici apar si pe titrari.ro si invers ?



Într-o societate normală, fiecare site ar trebui să trăiască de pe urma muncii traducătorilor săi, nu să accepte tacit subtitrări copiate de la alții și să pretindă că "suntem numărul 1". Cu ce suntem numărul 1, cu munca altora? Foarte rău dacă tolomacii nu știu ce-i aia autor. Un avertisment scurt la intrarea pe site sau pe pagina de upload și două-trei ban-uri i-ar învăța imediat. Numai că interesul administratorilor este unul singur: să aibă cât mai multe titrări, la filme cât mai noi și cât mai repede. Mijloacele prin care se obțin contează prea puțin.
Să presupunem că eu, ca traducător, am un cui împotriva unui anumit site. Făcând parte din cei 1% care nu scot bani pe titrări și vrând să văd cum îmi crește numărul de downloaduri la subtitrarea pusă de mine, poate nu vreau ca traducerea mea să apară decât acolo unde vreau eu. Am acest drept, sau nu?

moderatorii trebuie sa aibe oarecum grija de aceste aspecte si sa rectifice unde este cazul insa ei nu sunt si nici nu au cum sa fie paznici la aceste mii de probleme

Cu atât mai rău pentru ei. Să fii moderator pe site de titrări nu înseamnă numai notorietate obținută ușor în rândul comunității și să te uiți cum crește numărul titrărilor puse de fraieri care lucrează pentru tine, uneori mai trebuie să pui și osul la treabă. Să nu-mi spui că sunt chiar atât de mulți uploaderi încât nu pot fi stăpâniți, dacă se vrea cu adevărat. Textele de genul "așa e în România, n-ai ce-i face", "nu stau să fac poliție", "nu suntem singurii care fac asta", "subtitrarea trebuie să ajungă la cât mai mulți", sunt doar motive, știi foarte bine.

(Vizitator)
9-Aug-2006, 02:08 Top

In totalitate de acord cu tine intellect.Si sa fim seriosi,se poate controla.Am fost curios de o chestie pe titrari.ro, si am cautat sa vad cate titrari a pus patronu pe site.Probabil daca spun numarul nu ma va crede nimeni,dar pot verifica- 1006 de titrari,din 12669 cate are in total siteul.Daca un singur individ a pus atatea titrari,poate fi monitorizat foarte usor(aaa,cred ca am uitat sa specific ceva,dar m-am gandit ca este foarte evident,procentul de titrari facute intr-adevar de el,este foarte, foarte mic).Incepeti cu el si stergeti, dragi moderatori ai siteului titrari.ro, caci aveti de unde.Dar presupun ca sunteti recunoscatori, caci a muncit mult patronu, nu-i asa?

(Vizitator)
12-Aug-2006, 05:08 Top

Hai ca tot eu scriu in continuare si voi incepe cu un citat de la un comment de pe titrari.ro "nu inteleg cum au disparut de aici titratile la episoadele 8 si 9 din sezonul 3....le pun eu iar pe toate pana la ep 9.....Astept episodul 10."De la cine asteapta titrare respectivul?
Altul, mai destept"gasita pe DC++" (titrarea la ep 8 ).Sa fim seriosi, nu mai face nimeni titrare la 4400, doar eu si kogaion lucram la titrarile pentru seria asta.N-am facut la ep 10...ca dovada ca nu a aparut.Sincer sunt satul de indivizi de genul asta, si daca ar fi de acord cele 2 siteuri(titrari.ro si subs.ro) sa acorde drept de upload doar traducatorilor, ar fi excelent(poate cu ocazia asta se ajunge la o intelegere intre siteuri).

intellect (63 mesaje) (Utilizator)
12-Aug-2006, 05:08 Top

Nu va pune restricții nimeni, niciodată. Ce motive îți vor da:
- sincronizările pentru alte variante (aici ar avea oarecum dreptate)
- corectările (deși se știe bine ce înseamnă corectare la cei mai mulți - trecere prin AutoCorect, în cel mai bun caz)
- libertatea - doar nu suntem dictatură să îngrădim dreptul hoțului de a uploada, nu-i așa?
- legea lui "fiindcă vreau și fiindcă pot" (ar trebui s-o numim "Legea lui zoso", ca să-i respectăm omului dreptul de autor)î

De fapt, nimeni n-are nici un interes să pună vreo restricție, să piardă subtitrări și utilizatori de pe site. Dacă mai adăugăm și interesele financiare de care vorbea porscheg (care, misterios, tace ca peștele, l-or fi convins cumva să-și țină gura), ai să constați că traducătorul de rând e cel mai fraier dintre toți cei implicați în treaba asta. El trebuie doar să traducă, să închidă ochii și să-și țină gura.

veveritabc (32 mesaje) (Utilizator)
14-Aug-2006, 01:08 Top

Sunt de acord cu stallion, si in plus, un traducator cu experienta nu cred ca mai face titrari fara diacritice, aranjare si tot ce trebuie iar o adaptare e foarte usor de facut in majoritatea cazurilor. In ceea ce priveste restrictionare a drepturilor de upload, ar fi o chestie, poate nu doar traducatorili sa poata face acest lucru, dar macar sa fie oameni de incredere.

marioland (84 mesaje) (Moderator Junior)
14-Aug-2006, 10:08 Top

Si eu sunt oarecum de acord cu ce zicea stallion, dar prin acea metoda s-ar pierde sansa aparitiei traducatorilor noi. In plus, sunt foarte multi care traduc un film, iar cand vad cat e de munca, renunta.

(Vizitator)
14-Aug-2006, 10:08 Top

Da, m-am gandit si eu la chestia asta, dar nu e chiar o problema asa mare.Primele lui 3 titrari(ale unui traducator nou) vor fi puse de alt traducator(poate cere ajutor cuiva) iar dupa 3 titrari, poate sa obtina si el acces ca traducator(numarul bineinteles poate sa fie mai mic sau mai mare).Oricum, ideea este ca daca se va face schimbarea asta, subs.ro o sa fie primul site.Dupa, e posibil sa urmeze si alte siteuri, dar nu cred ca vor face ele primul pas.

veveritabc (32 mesaje) (Utilizator)
14-Aug-2006, 04:08 Top

Da...sa aiba fiecare un fel de mentor, care sa-l invete cum sa foloseasca programele necesare si alte smecherii .... cum a fost cazul meu Smiley
Smiley Multumesc lui BlackM00N pe aceasta cale... n-as fi ajuns aici fara el Smiley

Acest subiect este închis.