Scarecrow (1973)

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
13-Mai-2008, 06:05 Top

Am impresia ca in aceea perioada era la "moda" ca filmul sa aiba un sfarsit tragic(asa cum acum multe dintre ele au happy ending), dar chiar si asa, nu-mi place deloc finalul. Mai salveaza faza cu bocancul ceva, dar puteau si ei sa faca altceva...eu l-as fi lasat pe Lion sanatos, sa nu-l fi lasat scorpia sa-si vada copilul, dar nici asa, sa-i spuna ce e mort...eh da ce sa-i faci...

Mi-au placut mai multe faze din film, am si facut un top 3:
3. Cand Max incerca s-o vrajeasca pe frantuzoaica si Francis se tot foia p-acolo.
2. Cand Max i-a rupt capul lu' ala care a vrut sa se "joace" cu prietenul sau.
1. Faza in care a inceput Max sa danseze prin bar ca o balerina.

Catalin (147 mesaje) (Utilizator)
13-Mai-2008, 10:05 Top

Scoaterea din scena pe targa a lui Lion este intradevar inutila, puteau sa aleaga orice altceva cum bine ai spus. Lumea nu se sfarsea acolo, macar s-ar fi dus sa-i vada mormantul si sa-i puna lampa la capatai (cam macabru si fara suflet dar era o varianta).
Legat de primul loc in topul celor mai memorabile secventa inclin sa fiu de acord cu tine. Numarul din bar, prin comicul situatiei, prin actul final al transformarii lui Max - este prima oara cand se abtine sa-si terciuiasca aproapele - poate fi considerat momentul de varf al filmului.
Desi are aproape doua ore nu ai impresia ca te plictisesti, filmul te tine pana la sfarsit, desi esti convins ca nu o sa-ti ofere ceva extraordinar. E comic, e putin trist, are un final greu de acceptat dar posibil.
E un film la care se putea scrie fara probleme pe genericul de incheiere 'orice asemanare cu personaje reale este pur si simplu intamplatoare'. Sau poate ca au scris dar a cazut la montaj.

edit: bond1 comentariul tau este binevenit si suficient, important este ca ai descoperit acest film, l-ai vazut, iar faptul ca ti-a placut este cel mai mare castig. parerea mea.

13-Mai-2008, 10:05 Top

Da' copilul nu era mort, era ala care se juca acolo in casa, l-a mintit aia ca sa-l faca sa sufere...mai bine isi asculta instinctul si dadea buzna, fara sa sune.

bond1 (39 mesaje) (Utilizator)
14-Mai-2008, 10:05 Top

mersi Catalin
era acceptabila si faza cu copilu... dar mai departe se duce pe aratura urat de tot...
faza cu bocancu totusi nu compenseaza in totalitate...

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
17-Mai-2008, 04:05 Top

Am acum Smiley.

Si la mine un PM.

kaospilot (0 mesaje) (Utilizator)
25-Mai-2008, 11:05 Top

Am vazut Scarecrow in urma cu destul timp (cred ca 10 ani). Culmea .. pe TVR1. Nu-mi amintesc exact subiectul decat vag anumite scene din el in special inceputul filmului Smiley.
Eram insa sub impresia produsa de un alt film, vazut la putin timp inaintea acestuia, tot cu Al Pacino: Dog Day Afternoon! Tzin minte si acum ca l-am vazut intr-o Joi seara pe TVR2 si sunt sigur ca nu l-as fi uitat niciodata chiar daca nu il mai vedeam (dar l-am mai revazut de vreo 3,4 ori de atunci). Smiley

26-Mai-2008, 11:05 Top

Si Dog Day Afternoon e super tare...ma mir ca au nimerit aia la banca la cat de ametiti erau si Pacino gay...cine si l-ar fi imaginat Smiley

Catalin (147 mesaje) (Utilizator)
26-Mai-2008, 07:05 Top

Chiar asa... cine si l-ar fi imaginat... doar daca n-ai vazut http://www.imdb.com/title/tt0080569/" class="link"> Cruising (1980)
SmileySmileySmileycry:
Filmul este de-a dreptul socant, chiar si pentru zilele noastre, unele scene sunt de o duritate extrema, subtil sugerata - nu trebuie sa-i zboare nimanui creierii pe pereti ca sa te furnice pe sira spinarii... numarul de stele primit pe IMDb nu este relevant iar asocierea sa cu http://www.imdb.com/title/tt0134273/" class="link"> 8mm nu este intamplatoare.
Vizionarea filmului nu te face neaparat gay dar sigur te face sa iesi in strada, sa le pui cateva intrebari, sa incerci sa-i intelegi sau sa dai cu caramida dupa ei.

PS: am fost lenes si nu am mai cautat alte fete vesele, ca mai puneam... de fapt am pus dar mi-a zis ca doar patru am voie.