Pareri despre furtul de subtitrari din partea titrari.ro

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
15-Ian-2008, 12:01 Top

Aici si tu criss ai dreptata. Cand eu traduc intentionat gresit un nume propriu si se regaseste in acelasi loc la fel, sau de asemenea tradusa prost o CONSTANTA MATEMATICA si la fel in acelasi loc gasita gresit...atunci se ridica semne de intrebare si cam multe.

smyley (13 mesaje) (Utilizator)
15-Ian-2008, 02:01 Top

Macar sa iti corectezi greselile dupa ce isi ating scopul, altfel ne alegem cu toate traducerile ciunte pentru a demonstra un fapt evident.

(Vizitator)
15-Ian-2008, 03:01 Top

De obicei, la filmele traduse dupa sonor, corectarea se face dupa subpack, cand acesta apare. Textul scris ajunge, in final, sa faca legea in partile din subtitrari unde exista dubii sau sunt lasate intentionat gresit (capcane). Nu e vorba neaparat de astfel de capcane, ci de stilul fiecaruia de a traduce, pe care nu cred ca un traducator cu experienta nu si-l recunoaste si dintr-o suta de subtitrari similare. In acest caz, insa, cum am mai zis, cred ca a fost vorba de o intoxicatie cu un scop precis si nu mai vrem sa raspundem la provocari. Cel mai bine ar fi ca AMC sa-l invite pe Andrei sa-si faca cont pe forum, iar daca acesta considera ca are sa-i transmita ceva celui care il acuza, are de la noi rezervat un drept la replica. Restul chestiunilor n-are decat sa le vorbeasca pe privat cu insusi aluna, subs.ro nu mai e campul de lupta al unora.

matza (8 mesaje) (Utilizator)
15-Ian-2008, 07:01 Top

Dupa cum am zis, nu ma bag in certurile nimanui, nu vreau sa ma leg de nimeni, nici de voi, nici de ei. Am vrut doar sa subliniez ca nu orice e similar e plagiat si ca, daca intr-adevar exista suspiciunea de plagiat, sa se aduca dovezi concrete (paragrafe intregi care sunt identice, nu similare, diferente de stil intre traducatorul nr. 1, plagiat, si traducatorul nr. 2, plagiatorul - pornind de la ideea ca traducatorul nr. 2 are vreu stil propriu si ca a facut macar 1 traducere folosind acest stil). Ma bucur ca s-a inteles, macar un pic, ceea ce am vrut sa spun.

O seara si mai placuta decat ziua.

smyley (13 mesaje) (Utilizator)
17-Ian-2008, 11:01 Top

Vad ca celalalt topic referitor la titrari.ro a fost inchis asa ca voi posta aici dreptul la replica. Daca am postat aiurea sa imi stearga un moderator postul.
Nu vad unde am spus eu cuiva ca se plange ca a fost banat. Tot ce vad e ca in urma exprimarii unei opinii ma aleg cu un atac la persoana. Nu am nimic de pierdut sau de castigat din conflictele astea artificiale, mi-am zis parerea pentru ca asta e un forum si credeam ca pentru asta sunt facute.
Nu ma bag ca musca-n c***t. Chiar daca nu sunt membru decat de putin timp pe forum si nu sunt f activ am fost in contact cu fenomenul din 2003 asa ca stiu si eu destule.
Si daca o luam pragmatic, ce putere are orice persoana pe internet? Din pacate sau din fericire internetul este liber si blocarea accesului la informatie nu se poate face. Exista o multitudine de solutii la orice incercare de ingradire a libertatii.
Exemplul tau e corect cris, dar cum vad eu situatia raspunsul celui acuzat acum ar fi sa impuste toti cunoscutii si familia celui care l-a acuzat pentru simplul motiv ca il cunosc. Ti se pare corect?
Nu prea inteleg tenta acida din postul tau, poti sta linistit cand nu se va mai castiga suficient din notariat poate o sa imi pun probleme la banii din buzunar.
Succes in ceea ce faceti si nu lasati ura sa va conduca. Nu conduce niciodata la ceva productiv.

(Vizitator)
17-Ian-2008, 12:01 Top

Apreciez faptul ca ti-ai pastrat echilibrul in afirmatii si ai reusit sa nu cazi in plasa subiectivismului, smyley. Nu trebuie sa te explici cu absolut nimic, nimeni nu te ataca pe tine. Pe internet oricine e liber sa faca orice, dovada ca poti bana din senin daca pe titrari.ro scrie ca e site-ul tau. Dar din cate stiu individul care a venit cu santajul e doar o rotita din sistem, in spatele lui se ascund altii. Dar sa fie sanatosi. Eu doar spuneam ca asa cum ei cica "ne ingradesc" accesul la forumul lor de 2 bani sau la site-ul lor uitat de timp, la fel putem sa le ingradim si noi nu libertatea de miscare, ci libertatea de exprimare pe acest forum. Cum, fara indoiala, se poate intampla pe orice alt site existent pe internet. Repet, "libertatea de exprimare". Si fiind din 2003 in domeniu si avand experienta, stii si tu bine la ce ma refer.

Multumesc pentru urari, insa cred ca in acest moment, singura ura pe care o manifesta unii este la adresa noastra. Si nu ii intelegem, dar nici nu vrem sa-i mai intelegem. Prin ceea ce fac zi de zi ne demonstreaza ceea ce stiam de mult despre ei. Acum e randul vizitatorilor nostri sa se convinga ce oameni deosebiti sunt cei care ne acuza irational de propriile magarii. Multa bafta in meserie, chiar am de-a face cu notarii in zilele astea si stiu cam cum trebuie sa-ti arate buzunarul cand intri in cabinetul lor... Smiley

SunBeam (7 mesaje) (Utilizator)
2-Feb-2008, 09:02 Top

Funny topic. Ce-ar fi daca, asa din senin, fara nici un motiv si fara sa fi vorbit cu nimeni de pe site-ul asta sau sa-mi fi sugerat cineva ceva - ce-ar fi daca titrari.ro ar lua un mic deface? Vorbesc ipotetic, nu neaparat la modul serios. Referitor la faptul ca v-au banat de pe forumurile lor, in ce sens v-au banat? Stiu informatii triviale despre voi, gen IP-uri, nume, etc..? Nu cred. Asa ca, sa fi fost in locul vostru, ii rezolvam scurt. Stiu ca pare sau suna copilareste ce spun, dar un spam-bot u 200 de thread-uri s-ar fi dovedit mai mult decat util. Si nu ca m-ar fi prinde, dar s-ar fi razbunat pe cine nu trebuie.

Again, sorry de acest post "ipotetic". Numai bine le urez. Desi nu sunt in domeniu, am vizionat o tona de filme, la multe nu am dat importanta subtitrarilor, la altele chiar m-am uitat prin comparatie sa vad daca sunt identice sau nu. N-am fost in stare sa judec cine e autorul adevarat sau cine nu-i, dar citind atat articolele de aici, cat si pe cele ale lor, balanta inclina mai mult in defavoarea lor.

Mult spor si succes in ceea ce faceti. 90% din cei care iau titrarile de pe oricare din cele doua site-uri nu vor reactiona sau nu le va pasa cine a facut titrarea sau cine nu. Asta e omul, isi vede, in mod egoist, numai de timpul lui..

dashi (106 mesaje) (Utilizator)
4-Feb-2008, 07:02 Top

Prietene....aberezi, esti prea curajos, tine sabia in teaca ca nu te-a provocat nimeni la duel....l-ai pierde, alminteri. Smiley

sabian (166 mesaje) (Utilizator)
5-Feb-2008, 11:02 Top

Funny topic. 90% din cei care iau titrarile de pe oricare din cele doua site-uri nu vor reactiona sau nu le va pasa cine a facut titrarea sau cine nu. Asta e omul, isi vede, in mod egoist, numai de timpul lui..


Aici nu pot decit sa-ti dau dreptate.
Intimplator, acum vreo 2 ani, am primit un mail aiurea, trimis din greseala de un pirat, din care reiesea urmatoarea discutie:
"Ba, filmul ala a aparut si il am, dar n-are subtitrare. Astept s-o faca vreun prost si imediat pun filmul pe DVD."
QED. Smiley

(Vizitator)
6-Feb-2008, 09:02 Top

Ma intreb care era prostul, pana la urma... Depinde din ce parte a pamantului te uiti la luna.

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
30-Dec-2008, 07:12 Top

aa