Formula 1

Ashrak (3,470 mesaje) (Administrator)
14-Sep-2007, 05:09 Top

[color=darkred] Echipa Mc Laren deposedată de toate punctele din acest sezon și amendată cu 100 de milioane de dolari [/color]

Echipa de Formula 1, Mc Laren Mercedes a fost penalizată prin anularea tuturor punctelor din clasamentul pe echipe, în campionatul din acest sezon, în urma deciziei FIA din scandalul de spionaj în care au fost implicați membri ai teamului de F1, informează BBC.

Mc Laren a fost amendată și cu o sumă record, 100 milioane de dolari, dar piloții echipei englezul Lewis Hamilton și spaniolul Fernando Alonso au scăpat fără nicio sancțiune.

Mc Laren trebuie de asememenea să demonstreze că mașinile echipei nu conțin nicio caracteristică care ar putea fi considerată "proprietate intelectuală" a celor de la Ferrari, la startul noului sezon de F1.

În urma deciziei de astăzi a FIA, echipa Ferrari, ocupanta locului doi în acest moment, va fi aproape sigur câștigătoarea sezonului din acest an de F1, fiind la o distanță de 57 de puncte de ocupanta locului trei în clasamentul constructorilor, BMW Sauber.

Sursa: Realitatea.net

era logic sa fie penalizati si pilotii daca constructorul a fost penalizat Smiley

ashrak@subs.ro
Voie buna. In limita stocului disponibil.
AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
14-Sep-2007, 05:09 Top

Asa ar fi normal deoarece tot de furtul tehnologiei au beneficiat si deci si-au creat un avantaj.

neoh (187 mesaje) (Utilizator)
16-Sep-2007, 03:09 Top

dar trebuia si pilotii k doar nu au alergat pe langa masina, s-au folosit de ea.

Anubis20 (139 mesaje) (Utilizator)
16-Sep-2007, 08:09 Top

Daca au avut legatura cu spionajul, da, trebuiau sanctionati si pilotii. Dar daca nu au stiut nimic, atunci de ce sa fie sanctionati?

16-Sep-2007, 11:09 Top

Daca au avut legatura cu spionajul, da, trebuiau sanctionati si pilotii. Dar daca nu au stiut nimic, atunci de ce sa fie sanctionati?

Pai ei ce masini au condus? Masini imbunatatite, deci au avut un avantaj si unul mare...

Anubis20 (139 mesaje) (Utilizator)
16-Sep-2007, 09:09 Top

Da, dar nu a fost vina lor. Intelegeti asta sau ba? Nu sunt fan McLaren, chiar contrariul. Dar daca au concurat fara fie la curent cu marsaviile echipei tehnice, atunci nu au de ce sa fie sanctionati.

16-Sep-2007, 09:09 Top

Da, dar nu a fost vina lor. Intelegeti asta sau ba? Nu sunt fan McLaren, chiar contrariul. Dar daca au concurat fara fie la curent cu marsaviile echipei tehnice, atunci nu au de ce sa fie sanctionati.

Da eu inteleg ce spui, dar Alonso stia de spionaj.
Daca Alonso stia, atunci si Hamilton...deci...

cosmin11 (0 mesaje) (Utilizator)
16-Sep-2007, 10:09 Top

Ratatii de la Ferrari repede au gasit ceva impotriva celor de la McLaren , ca nu cumva sa piarda campionatul la constructori , oricum eu inca cred ca Alonso intentionat a ingropat pe Mclaren , oricum Hamilton "rules" si va castiga campionatul , inca ceva referitor la acest scandal , eu cred ca idiotii din toata aceasta poveste sunt cei de la Ferrari ca nu au stiut cum "sa-si tina acasa" aceste date confidentiale iar in mod logic cei destepti au profitat de ele.

WebMan (551 mesaje) (Utilizator)
16-Sep-2007, 11:09 Top

Cosmine, tu chiar vorbești din Povești Nemuritoare....

Azi s-a demonstrat că fără SPIONI, McLaren rămâne o "scuderie" de 2 lei...

Deci, la nivelul ăsta, nu aveau cum să "greșească" așa, logic e că McLaren FURA !!!!

O "scuderie" ca Ferrari e GREU DE FĂCUT : Este totul Ferrari: caroserie, motor + alte 4 echipaje care merg cu motoarele lor....

Treaba cu Alonso că a rămas cu puncte este că s-a hotărât să rămână cu ele dacă-i dă în gât pe McLaren... Adică să spuna adevărul....

Și s-a dovedit totul...

Acum, cei mai mulți care au suferit, am fost NOI , publicul, pentru că n-am mai avut ce vedea, NICIUN SPECTACOL ...

Mă bucur pentru Ferrari că s-a demonstrat tot, mai bine zis pentru PATRONII de la Ferrari, care, acum au văzut și ei cum e să fii FURAT, așa cum au făcut eu cu Juventus Smiley Smiley Smiley Smiley

17-Sep-2007, 12:09 Top

Eu doar mi-am spus parerea despre acest caz ca si un mare fan Mc Laren , iar in legatura cu McLaren de a fi de 2 lei nu prea cred , uitate cate duble or avut McLaren sezonul acesta fata de Ferrari, au fost cu o clasa peste Ferrari pana acum , sa presupunem ca s-a furat de la Ferrari or "whatever" deci masinile Ferrari si McLaren ar trebui sa fie la acelasi nivel , diferenta de clasa este intre piloti , fara Schumacher Ferrari este un nimik ,, oricum fiecare isi va spune parerea de bine sau de rau fata de echipa pe care o sustine , eu sunt fan MCLaren si o sustin , anul ce vine Ferrari va fi spulberata la constructori
Te inteleg WEBMAN , esti fan Ferarri , iar noi ne-am putea contrazice pe aceasta tema la infinit Smiley

WebMan (551 mesaje) (Utilizator)

iar in legatura cu McLaren de a fi de 2 lei nu prea cred , uitate cate duble or avut McLaren sezonul acesta fata de Ferrari, au fost cu o clasa peste Ferrari pana acum , sa presupunem ca s-a furat de la Ferrari or "whatever" deci masinile Ferrari si McLaren ar trebui sa fie la acelasi nivel , diferenta de clasa este intre piloti

Greșit... NU SUNT FAN FERRARI...

Am fost fan Schummy, dar, după el, nu mai există piloți...

Și iar dai în aberații, o cursă nu o câștigă piloții, ci TEAM-ul...

Cum dracu să nu fie numai duble când McLaren, pe timpul cursei știa INCLUSIV strategia echiperi, benzina care o încarcă, turul în care intră la BOX....

Azi oare nu s-a dovedit că de la egal la egal nu sunt mai buni ???

Vorbești ca un Juventin, au furat dar n-au furat... :roll: :roll: :roll:

Ei nu au furat numai planurile masinii, ci si strategiile de cursa, setari masina.
E ca si cum ai merge la razboi si adversarul ti-ar sti fiecare miscare, ca si cum ti-ar citi mintea.
Si cu aceste lucruri si inventiile de moment, i-am ajutat pe dei de la Ferrari. Capacelke alea negre le dau 5 hm/h in plus pe linia dreapta, ceea ce e enrom, plus alte lucruri de moment la care cei de la McLaren nu se asteptau.
Am vazut cursa de azi...nici nu au miscat.
La Monza ai vazut startul lui Felippe, cum i-a facut si amilton a scurcircuitat curba sa treaca in fata lui.
La regulament spune clar: cand scurcircuitezi si iti creezi un avantaj se face o trecere pe la boxe.
Au fost destul de avantajati in acest an cei de la McLaren. Un dus rece e binevenit.
Ce sa zic....plagiatori si hoti peste tot.

Ti-am zas ca ne vom contrazice la infinit , si ciudat sunt fan JUVEntus de mic copil , ca si in cazul Juventus nu mi s-a parut corect sa fie retrogradata o echipa cu 5 sau 6 campioni mondiali , sanctionata drastic(financiar) da , dar nu retrogradata , se pare ca am cam deviat de la subiect dar oricum recunosc ca astazi au fost mai buni cei de la Ferarri , chiar am vazut cursa si da au fost peste McLaren , eu zic totusi ca la anul va fi o situatie mai clara in ceea ce priveste rivalitatea Ferrari McLAren , vom vedea cu adevarat care este mai buna
"o cursă nu o câștigă piloții, ci TEAM-ul..." si ca sa iti raspund la o remarca facuta de tine sa nu uitam ca Alonso este campionul mondial , deci si pilotii fac diferenta .

"Anyway" mi-a facut placere sa ma contrazic cu tine , ca oricum nu aveam ce face , nu am somn Haha

neoh (187 mesaje) (Utilizator)
17-Sep-2007, 11:09 Top

MAh cosmine dar de ce am impresia k iti palc hotii si cei care fura. Eu tin cu Ferrari si cu Inter dar asat nu conteaza. In legatura cu Mclaren trebuiau depunctati si pilotii pt k au folosit masinile alea chiar daca nu stiau, si-au creat un avantaj clar prin furaciunea aia deci trebuiau depunctati, in legatura cu Juventus eu ii retrogradam in liga 3 si pe ei si pe ceilalti si nu eram asa milos cum au fost astia. Dar asta e parerea mea. Smiley

18-Sep-2007, 10:09 Top

Nu imi plac hotii , dar chiar daca nu am dreptate incerc sa imi apar ideea referitoare la echipele cu care tin , Sunt un mare fan McLAREN si JUventus si ma cam supar cand Juventus sau McLaren pierd , inca o data s-ar putea sa nu am dreptate , dar e datoria mea sa-mi sustin echipele cu care tin

Acest subiect este închis.