SABIAN nu stie romana

Liviudragutz (7 mesaje) (Utilizator)
22-Oct-2008, 11:10 Top

traducaru SABIAN are multe greseli de limba romana! de ex:Sînt se scrie SUNT sau SANT, nu cu î din i. In filmul Until Death sunt foarte multe greseli! eu zic sa mai invete limba romana baiatu asta.

Ashrak (3,470 mesaje) (Administrator)

Smiley
Copile, Sabian prefera sa foloseasca Sînt, daca nu stii inainte de a se folosi sunt se folosea Sînt.
Apropo, baiatul asta e om in toata firea.Smiley

ashrak@subs.ro
Voie buna. In limita stocului disponibil.
kralizec (3,373 mesaje) (Administrator)

traducaru SABIAN are multe greseli de limba romana! de ex:Sînt se scrie SUNT sau SANT, nu cu î din i. In filmul Until Death sunt foarte multe greseli! eu zic sa mai invete limba romana baiatu asta.

Pune mana pe o carte de gramatica si invata tu inainte de a critica pe altii.

Misha (3 mesaje) (Utilizator)
23-Oct-2008, 12:10 Top

Eu cred ca nu e un capat de lume daca spui "sint "in loc de "sunt"...si-n afara de asta, cei trecuti de 25 de ani...inca mai folosesc "sint"...
N-are de-a face cu gramatica noua,pentru ca multi asa au invatat-o!...
Cine se leaga de asta...inseamna ca n-are ce face, sau nu stie cum se face o subtitrare!
"Greseli" de-astea se strecoara in multe subtitrari si nici nu le observi... ce-ar mai fi sa ne legam de un traducator sau altul ca a folosit "sunt" sau "sunt"...!

Liviudragutz (7 mesaje) (Utilizator)
23-Oct-2008, 07:10 Top

Ma enerveaza pe mine treaba asta! Poate ca ar trebui sa invete din nou gramatica cea de azi daca nu vrea sa rectifice! nu zic asta pentru o subtitrare, dar cine stie ce mai vrea sa scrie! Obisnuit cu Sunt sau chesti dastea m-i se pare negramatical vazand altceva.

kralizec (3,373 mesaje) (Administrator)
23-Oct-2008, 07:10 Top

Ia si citeste niste ziare sa vezi ca si acolo e "sint" si nu "sunt". Asta nu-i o greseala gramaticala. Repet ce-am zis mai sus, uita-te la cum scrii tu si dupa aia critica pe altii. Revizuieste-ti comportamentul si nu mai fa atacuri aiurea, fara sens ca pleci de-aici asa cum ai venit.

AMC (1,453 mesaje) (Administrator)
23-Oct-2008, 08:10 Top

Inlocuieste-ti singur daca nu-ti place.
In limba romana sunt tolerate toate variantele: sunt, sînt, sânt.

Bogdamn (63 mesaje) (Utilizator)
23-Oct-2008, 08:10 Top

Obisnuit cu Sunt sau chesti dastea m-i se pare negramatical vazand altceva.
SmileySmiley

(Vizitator)
25-Oct-2008, 09:10 Top

Ori sunt in afara de subiect, ori regulile gramaticale ce le stiam de pe vremuri s-au schimbat si ar trebui sa-mi cumpar ceva manuale din domeniu: " sânt " ? Din cate stiu doar forma " sunt " e corecta. Imi poate confirma cineva care e la curent cu ultimele evolutii din domeniu daca aberez sau altii o iau pe aratura ?

Cat despre subiectul topicului, acestea nu sunt greseli gramaticale, nici macar de exprimare. O parte a presei din Romania scrie cu "î" din "i", alta cu "â" din "a". Mai corect e sa scrii "sînt" decat "sânt", care, dupa Revolutie, nu a fost acceptata in vocabularul limbii romane, fiind preferata forma "sunt". Stiu doar ca agramatii foloseau aceasta forma, din lipsa de cunostinta si mergand pe o logica stupida de care domnii de la Academie nu au tinut cont cand au facut aceasta modificare intru nobilul lor scop de revenire spre o limba romana vorbita inainte de perioada comunista.

Pentru remedierea neplacerii se poate folosi autocorrect, care mi se pare ca inlocuieste automat aceste 2 litere intre ele.

sabian (166 mesaje) (Utilizator)
30-Oct-2008, 05:10 Top

Prietene dragutz, hai sa-ti povestesc cum sta treaba:
eu scriu cu î si apoi altii o trec prin fel de fel de filtre si se ajunge la sânt. Faptul ca am invatat limba romana inainte cu 30 de ani fata de tine, nu inseamna ca sint analfabet, intelegi?
Te mai astept si cu alte critici constructive. Smiley

30-Oct-2008, 05:10 Top

Ma enerveaza pe mine treaba asta! Poate ca ar trebui sa invete din nou gramatica cea de azi daca nu vrea sa rectifice! nu zic asta pentru o subtitrare, dar cine stie ce mai vrea sa scrie! Obisnuit cu Sunt sau chesti dastea m-i se pare negramatical vazand altceva.

Ba ......, inainte sa te enervezi, pune ...... mina pe carte si invata tu lb. romana, sau cel putin citeste ..... ce scrii inainte sa dai enter.:B:
Sau si mai bine, invata lb. engleza ca sa nu mai "atirni" la altii ca sa intelegi si tu un film.

Edit by adicoto

Gabriel (350 mesaje) (Administrator)
30-Oct-2008, 11:10 Top

Sabiane, nu-i da măi sub centura! Smiley

Pentru probleme tehnice, contactati-ne pe discord
Costin Lucian (131 mesaje) (Utilizator)
31-Oct-2008, 02:10 Top

liviudragutz cu "ț" sau "tz"? Asta este intrebarea

adicoto (306 mesaje) (Moderator Junior)
31-Oct-2008, 04:10 Top

Nu va ambalati !