Proiect de week-end: The African Queen(1951)

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
9-Apr-2010, 09:04 Top

Nu prea mai e activitate p-aici asa ca m-am hotarat sa dau eu un impuls acestei sectiuni si astfel mi-a venit ideea sa va fac o propunere.

Tot vine week-end-ul asa ca avem si noi un pic mai mult timp la dispozitie si poate ne uitam la un film, iar luni ne intalnim sa ne impartasim parerile.

Pentru ca deja este vineri nu prea mai e timp sa decidem de comun acord ce film sa alegem asa ca o sa propun eu unul. De curand tot dau peste tot de Casablanca, fapt ce m-a dus cu gandul la unul dintre actorii mei preferati, Humphrey Bogart, si m-am gandit sa propun spre vizionare unul dintre cele mai bune filme ale lui, [SIZE=3] [COLOR=royalblue] http://www.imdb.com/title/tt0043265/maindetails" class="link"> The African Queen [SIZE=2] . [/size] [/color] [/size]

Asa ca faceti rost de acest film, vizionati-l sau revizionati-l, si ne vedem luni aici.

Vizionare placuta!

Eliza (1 mesaj) (Utilizator)
9-Apr-2010, 01:04 Top

Gata, am dat download, sa vedem ce e cu el. Smiley

Catalin (147 mesaje) (Utilizator)
9-Apr-2010, 07:04 Top

Katharine Hepburn & Humphrey Bogart :$: sold !

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
12-Apr-2010, 10:04 Top

Week-end-ul s-a terminat, ziua de luni a venit, iar intre sarcinile pe care le am aici la serviciu mai strecor si doua cuvinte despre filmul pe care l-am vizionat ieri după-amiaza, [SIZE=3] The African Queen [/size] .

Filmul este unul destul de reușit, si chiar daca au fost alte filme cu Humphrey Bogart care mi-au plăcut mai mult, din punct de vedere al acțiunii(To Have and Have Not, High Sierra, de Casablanca nici nu mai zic), in acest film el are poate cea mai buna prestație din întreaga cariera(poate doar in The Treasure of the Sierra Madre a fost mai bun), fapt pentru care este si răsplătit cu un Oscar, singurul pe care l-a primit. Cat despre Katharine Hepburn…eu nu prea agreez actrițele din aceea perioada, indiferent de cine este vorba mie mi se pare ca nici una nu stie sa joace, ca sunt prea false, parca se chinuiau sa interpreteze un rol. Totuși Hepburn joaca nițel peste medie, deși tot falsa mi se pare, interpretarea ei este cam de un 7. Poate ii dădeam un 7.5-8 daca nu era așa urâțică, cam seamănă cu o maimuțică [FONT=Wingdings] [FONT=Wingdings] J [/FONT] . [/FONT]

The African Queen este o poveste captivantă, plina de acțiune și romantism, cu doua personaje foarte diferite. Dl. Allnut(Bogart), un căpitan de barca cu aburi, acceptă s-o ia la bord pe domnișoara Sayer(Hepburn), pentru a duce-o înapoi la civilizație, odată cu începerea Primului Război Mondial. Insa odată ce se afla la bord Rosie reușește sa-l convingă pe Charlie să încerce sa doboare o nava de război ce aparține nemților. In drumul lor spre ținta fixata personajele trec printr-o serie de întâmplări care reușesc sa-i apropie, ei îndrăgostindu-se nebunește unul de altul.

Filmul are foarte multe scene reușite si de aceea mi-e foarte greu sa aleg doar una care mi-a plăcut mai mult, așa ca nu o sa fac chestia asta, ci o sa le enumăr pe cele trei pe care le-am nominalizat.

Mi s-a părut foarte comica scena in care Charlie se trezește din beție si o vede pe Rosie cum ii arunca băutura, dar are o durere așa mare de cap încât nu reușește s-o oprească. Îl felicit ca s-a ținut tare si nu i-a făcut nimic, eu o aruncam peste bord…ce tupeu pe ea.

M-a amuzat si faza când abia trecuseră si ei de cascade, iar Rick era fericit că a scăpat teafăr in timp ce Rosie era aproape de orgasm, atât de mult i-a plăcut….ceva de genul “please, please…just one more time”.

Foarte reușit a fost si momentul in care Charlie prins de către nemți si crezând ca a rămas fără Rosie a lui nu-l mai interesa nimic „I was fishing…”, iar când deodată o vede pe iubita sa prinde brusc viata.

Una peste alta pot zice ca mi-a plăcut destul de mult filmul si ca au fost 100 de minute pe care nici nu le-am simțit trecând.

In final am un mic sfat pentru amatorii de filme: când va uitați la un film mai vechi, așa cum e acesta, nu-l comparați cu unul ce a apărut anul trecut ci luați-l ca atare si o sa vedeți ca nu veți fi dezamăgiți.

MIKarma (1 mesaj) (Utilizator)
14-Apr-2010, 12:04 Top

[SIZE=2] Mi-a placut mult acest film. Il recomand cu sinceritate tuturor celor ce stiu sa aprecieze o capodopera a carui success mondial este de necontestat. Regizat de John Huston in 1951, celebrul film a acelor ani, "The African Queen", a reusit sa treaca granitele timpului si sa se pastreze in clasamentul celor mai bune 100 de filme din toate timpurile. Nu degeaba incredibilul si magnificul interpret al numeroaselor filme Hollywoodiene, Humphrey Bogart, in rolul principal “Charlie Allnut”, a castigat premiul Oscar “pentru cel mai bun actor al anului”. Actiunea se desfasoara in mijlocul naturii ( jungla africana) in perioada izbucnirii primului razboi mondial. Mica colonie de pe malul raului Ulanga este incendiata de trupele germane si singura supravietuitoare, Rose (Katharine Hepbum), sora pastorului, la initiativele capitanului Charlie , il insoteste pe acesta in calatoria salvatoare spre tinuturi engleze, imbarcandu-se impreuna la bordul “ Reginei Africane”. Drumul este lung, iar personajele trecand prin momente dificile , contrar antipatiei dintre ei si firilor antitetice : doamna ingenua, calma, culta si spirituala si barbatul din topor, betiv, dur si flegmatic, ajung sa se indragoasteasca nebuneste si sa trasmita emotii prin scenele pline de romatinsm si sensibilitate si sa incante prin umor comic si satiric. Dupa parerea mea, povestea de dragoste euforica si imprevizibila dintre doi oameni diferiti, mijlocita de universul naturii si al “Reginei Africane” nu are cum sa nu placa. Pe mine a reusit sa ma impresioneze in mod deosebit si m-a convins, transpunand idila in lumea reala, ca intra-devar contrariile se atrag. Finalul este surprinzator; cei doi indragostiti unindu-si fortele reusesc sa faca lucruri incredibile![/size]