Modificari

Gabriel (350 mesaje) (Administrator)
28-Iul-2013, 04:36 Top

Am apucat sa fac o serie de modificari pe aici. Daca crapa ceva, let me know. (de principiu ym/telefon pentru cine le are) O sa detaliez cu alta ocazie ce-am facut, cert e ca e mirobolant chiar daca nu se vede. Smiley

Pentru probleme tehnice, contactati-ne pe discord
28-Iul-2013, 05:31 Top

Ah, precizare... daca uploadati un poster care il inlocuieste pe unul deja existent, o sa "stea" cam 2h vechea versiune. O sa fac un tool prin care sa dati purge la un moment dat daca-i chiar nevoie.

Mici detalii:
- inainte:
- fisiere: servite via nginx (cdn.subs.ro)
- site: servit prin apache cu mod_php

- acum
- fisiere: servite via varnish / first request e missed si trece in webserver, apoi da hit din varnish. se considera fisier static orice request cu pattern-ul "\.(jpeg|jpg|png|gif|ico|swf|flv|js|css|gz|rar|txt|bzip|pdf)(\?.*|)$" si care da 200 raspuns
- site: servit prin nginx via php-fpm

- upgrade php5.3.3 -> php5.4.17 (ultima stabila in repositorul oficial pt centos)
- upgrade mysql

Am inceput sa versionez codul actual cu git pentru ca... nu se stie. Plus ca-i mai ok macar pentru mine, insa mai ales in situatia in care intentionez sa mai las pe cineva sa modifice cod pe-aici in conditiile in care eu nu prea mai am vreme.

Ramane cum am stabilit: daca crapa ceva, cautati-ma astazi ca-s relativ liber. (desi n-ar trebui sa se intample nimic fantastic Smiley) Am dat detalii pentru cei cat de cat interesati si care vor sa mai citeasca ceva lectura cat-de-cat tehnica.

Spor,

DISTEL (2,580 mesaje) (Administrator)
28-Iul-2013, 13:30 Top

Am incercat sa pun un poster la un film care nu avea si desi imi da succes cu verde, pe site dupa refresh-uri, filmul ramane fara poster.

PTA (220 mesaje) (Moderator)
28-Iul-2013, 13:32 Top

Ah, precizare... daca uploadati un poster care il inlocuieste pe unul deja existent, o sa "stea" cam 2h vechea versiune. O sa fac un tool prin care sa dati purge la un moment dat daca-i chiar nevoie.

Modificat 28-Iul-2013, 13:33

28-Iul-2013, 13:45 Top

Tocmai aia e, ca nu inlocuia un poster existent. Filmul nu avea niciun poster. E alta situatie, nu?

PTA (220 mesaje) (Moderator)
28-Iul-2013, 13:49 Top

Nu este foarte clar, dar să vedem ce spune Gabriel.

28-Iul-2013, 17:01 Top

Eu trebuie sa plec la birou acum c-au aparut niste cacaturi, dar ne auzim sa va lamuresc ceva mai incolo. Oricum o sa va fac un tool micut si-o sa va explic cum sa-l folositi. Smiley Va deranjeaza sa mai completati un formular dupa ce updatati vreo poza / orice fisier static? (din admin din cate stiu nu se pot updata ca fisiere statice de pe cdn decat posterele)

28-Iul-2013, 19:01 Top

Nu ne deranjeaza atat timp cat se face treaba. Dar e curios, ca in loc sa se simplifice lucrurile, dupa aceste updete-uri, ajungem sa facem mai multi pasi ca inainte Smiley. Daca e mai bine pentru site asa si pentru tine, atunci asteptam acel tool. Sanatate!

Modificat 28-Iul-2013, 21:51

28-Iul-2013, 20:56 Top

E normal sa se complice procesele de administrare atata vreme cat se modifica infrastructura serviciilor in vederea imbunatatirii ratelor de resurse consumate / utilizatori. In final, cei ce castiga sunt utilizatorii, carora site-ul li se va incarca mult mai repede. Partea buna e ca momentan putem duce undeva pe la 100.000 unici/zi, partea proasta e ca facem doar 10k.

ltpetru (469 mesaje) (Moderator)
29-Iul-2013, 12:27 Top

Pai daca e nevoie anuntati inainte si inchidem o ora 2 sa puteti lucra.

30-Iul-2013, 00:21 Top

Modificarile pot fi facute din mers, nu-i problema si nici mare filosofie ce-i de facut, toata ideea e sa am cand si sa nu plec la 12 spre casa. Smiley O sa dezactivez cel mai probabil maine dimineata o serie de modificari asa incat sa nu mai fie probleme cu pozele pana apuc sa fac exact ce mi-am propus. (downtime - 2min; undeva pe la 9 dimineata sa reajung la birou si sa beau o cafea)

Acest subiect este închis.