Euro 2008
Iata ca EURO 2008 se apropie cu pasi rapizi de final si trebuie sa recunosc ca asta ma intristeaza rau. Gata cu serile umplute cu fotbal si bere...eh asta este...macar mai avem de vizionat cel mai important meci al turneului.
Finala o sa se joace intre Spania si Germania, in aceasta editie n-a mai aparut nici o supriza, avem o finala intre favorite initiale. O finala la care ma asteptam oarecum...la inceputul turneului eram de parere ca Portugalia, Spania si Germania(in aceasta ordine) sunt favorite la castigare; imi pare foarte rau ca s-a intamplat totusi sa fie eliminata Portugalia...o finala Spania - Portugalia ar fi fost de vis.
Cat despre suprizele din aceasta editie, Rusia si Turcia, raman cu niste performante remarcabile. Turcia mi s-a parut o echipa luptatoare, care insa a avut noroc de prea multe ori si Zeita Fortuna le-a venit de hac in semifinale, iar Rusia...prea a inceput toata lumea sa se agite cu ei, adica au jucat ei bine cu o Olanda care reusea sa suteze numai peste poarta, dar nu avea cum sa elimine pe Spania. Jocul combinativ al Spaniei mi se pare cel mai frumos pe care l-a avut o echipa la EURO, si doar daca mai au nemtii norocul ala specific lor, altfel nu prea vad cum ar putea pierde Spania titlul, dar hai sa asteptam si sa vedem. Va doresc o finala superba, plina de goluri.
Da, subscriu, nemtii vor avea nevoie de mult noroc pentru a invinge nationala Spaniei, cel putin pot spune asta dupa felul in care au jucat pana acum, net superior germanilor ........care totusi raman germani. Deci avem o finala deschisa oricarui rezultat chiar daca avem matematic si sufleteste o favorita.
Pai si antrenorul Spaniei e un fost mare jucator ....ce-i drept, nu a devenit antrenor peste noapte.
Cat despre Bilic, nu cred ca poti sa-i imputi lui ceva, eu consider ca este unul dintre cei mai buni antrenori de la ora actuala in lume, mult peste ceilalte nume mentionate de tine si probabil la acelasi nivel cu Hiddink si "bunicul" spaniei, :p.
Pot sa spun ca si Lowe a facut o treaba grozava cu materialul pe care il avea.
Bilic a demonstrat ca e un antrenor de mare perspectiva. A facut o treaba senzationala, si doar ghinionul a eliminat Croatia intr-un minut si dupa cateva lovituri de departajare. Van Basten e un antrenor in stilul lui Piturca, cu nasul pe sus, si asta nu-l va face niciodata la fel de iubit precum a fost ca jucator.
Din punctul meu de vedere, Spania a demonstrat ca e cea mai completa si in forma echipa a campionatului european. Cred ca Spania, Rusia si Croatia au echipe care in urmatorii 4 ani nu vor avea probleme; probabil va veni din urma Serbia. Germania ar trebui sa mai umble la selectie, s-a vazut ca n-au atacanti cum erau acum 15 ani, ceea ce a defectat masinaria sa functioneze perfect. Turcia a fost fara indoiala revelatia competitiei (si nu Rusia), daca ne gandim la valoarea fotbalului turc si la faptul ca au iesit din competitie cu fruntea sus, cu o echipa decimata care a pierdut cu Germania eroic, in comparatie cu rusii, care au deja supervedete platite gras care dupa o victorie stralucita au platit tribut mentalitatii estic-balcanice pe care turcii, s-a demonstrat, au depasit-o. Mici retusari trebuiesc la Italia, Romania, Anglia, Olanda si Portugalia, in timp ce urmatoarele echipe trebuie sa reconstruiasca totul de la zero, fapt ce se va vedea, probabil, in preliminariile mondialului din 2010: Franta, Grecia, Cehia, Suedia. Restul echipelor participante (Austria, Elvetia, Polonia) nu pot depasi un anumit prag decat o data la 20 de ani, cand au un jucator de valoare in jurul caruia sa se construiasca un nucleu solid ( a se vedea perioada Polster, Chapuisat, Boniek). Cam asta este noua harta e Europei fotbalistice, reconfigurata de acest Euro abia incheiat.
Bilic a jucat cu frica. N-a mai avut curaj. Cu absentele turcilor, daca ar fi jucat normal, cum a jucat pana atunci, nu avea probleme. S-a vazut clar lipsa de experienta. O sa vedem la mondiale daca va confirma sau nu. Mai sunt si alte exemple, dar nu de la euro (Klinsman, Hagi... si or mai fi, dar nu-mi vin acum in minte). Practic nici un antrenor din asta nu a prea facut nimic.
Nu Klinsman a condus Germania pana in finala Mondialului din 2002? Daca asa este nu cred ca e corect sa-l asezi langa .......Hagi, care hai sa fim seriosi, nu este si nici nu va fi un antrenor de echipa nationala .....vreodata.
Da cine a bătut? k nu am văzut meciu'
Acest subiect este închis.