Cuvant de incheiere la sfarsit de an (partea 1)

(Vizitator)
5-Dec-2007, 11:12 Top

Echipa Subs.ro nu considera necesar ca la fiecare sfarsit de an utilizatorul de rand sa-si aduca omagiul celor care din placere ofera ceva care aduce o mica bucurie, cel putin in fiecare weekend, celor care au prea putin timp liber la dispozitie. De aceea am hotarat sa nu implinim visele unora pentru care existenta noastra a devenit un cosmar, astfel ca ii vom lasa chiar pe acestia sa fie protagonistii galei. Asa cum celebrele premii Oscar isi au Zmeura lor aur, subs.ro organizeaza in premiera pentru peisajul subtitrarilor de filme din Romania concursul "Plagiatorul anului". Dar nu despre asta vom vorbi in acest cuvant de incheiere al anului 2007.

Unii au vorbit de-a lungul acestui an care se apropie de sfarsit, de statui imaginare ale ingamfarii si arogantei, la picioarele carora userii ar fi trebuit sa se inchine si sa-si aduca obolul, asemeni lacrimilor false varsate pentru un dictator crud. Altii, frustrati de excluderea din comunitatea Subs.ro (ca urmare a educatiei exceptionale primite probabil pe undeva pe strazile intunecate din suburbii), vorbeau de cat de plini de noi am fi, noi, traducatorii, si se intrebau de ce nu incetam a le mai cere parerea cu privire la ce filme si-ar dori traduse in romana, din moment ce tot nu am tradus tot ceea ce ei si-ar fi dorit. Nu in ultimul rand, imaginarul creat in jurul acestor frustrari a dat nastere unor coalizari si manifestari pe care o minte sanatoasa nu le poate percepe ca fiind normale, ce-au constat in furturi repetate ale muncii traducatorilor nostri si in acte de plagiat grosolan tolerate din interese meschine de administratorii site-urilor unde acestea au fost urcate. Dar, in ciuda tuturor acestor lucruri, Subs.ro a devenit, in acest an, asa cum am promis, primul site de subtitrari (in limba romana) din Romania. Nu ne-au putut opri din atingerea acestui obiectiv nici furturile repetate ale muncii traducatorilor nostri, nici cuvintele grele si amenintarile copilaresti pe care cu totii le-am primit in mesaje private de la plagiatorii-calai, nici macar falsele propuneri de compromis facute de unii ca o solutie extrema nu de intelegere sincera, ci de salvare de la propria decadere care astazi incearca sa si-o mascheze prin opera de plagiat pusa in slujba propriei prostii.

O simpla privire in peisajul site-urilor de subtitrari in limba romana impune urmatoarele concluzii:

• Site-ul [url]www.subs.ro[/url] va ofera de mai bine de un an cele mai numeroase si mai bune subtitrari la cele mai noi filme, produse in intreaga lume, din America de Nord in Asia si din Australia in Europa. In cursul anului 2007, Subs.ro TEAM (incluzand aici si creatiile Asia Team, Clasic Team si a traducatorilor independenti care colaboreaza in exclusivitate cu site-ul nostru) a scos peste 550 de subtitrari in limba romana , ceea ce inseamna o medie de 1,5 filme pe zi !!! In aceasta privinta, probabil doar traducatorii de limba spaniola ne-au depasit (noi suntem doar o mana de oameni, in timp ce ei au un potential care porneste de la un continent in sus).
• Site-ul [url]www.subs.ro[/url] a raspuns, prin traducerile gratuit oferite, unui procent important din cererile de subtitrari formulate de catre userii sai, existand un permanent dialog cu acestia. Daca am fi fost mai multi, cu siguranta ar fi existat mai multi useri satisfacuti, insa cauza acestei situatii stiti cu totii in care ograda sa o cautati.
• Site-ul [url]www.subs.ro[/url] a stiut intotdeauna sa-i trateze pe prieteni ca pe niste prieteni, organizand concursuri cu premii, dar si sa fie necrutator cu neghina care s-a amestecat in lanurile lui. Printre cei care ne-au parasit in cursul acestui an se afla plagiatorii de astazi, hotii de subtitrari care preiau traduceri de pe site-ul nostru si, modificand numele autorilor, le urca pe tot felul de site-uri minore, fara nici un viitor. Bravo lor, atata pot, sa le fie de bine. Noi ne vedem mai departe de drum, si crestem de la o zi la alta, iar acest lucru se vede cel mai bine din statistici:
-daca in ianuarie 2007 aveam un numar de 154.000 de vizitatori UNICI lunar, 10 luni mai tarziu, in noiembrie 2007 , avem deja un numar de 521.000 de vizitatori UNICI lunar, de aproape 5 ori mai mult. Iar acest salt nu este deloc intamplator. De la cateva filme traduse pe saptamana, [url]www.subs.ro[/url] a ajuns sa va ofere 1,5 filme pe zi , iar viitorul… suna bine.
Toate lucrurile amintite mai sus s-au produs in decursul unui singur an, in casa care a stiut sa ofere armonia necesara coagularii unei echipe unite, legate prin prietenie si respect, si nu prin interese perverse precum se manifesta prin alte parti. Si, lucrul cel mai important, [url]www.subs.ro[/url] a crescut in ciuda piedicilor puse de toti dusmanii sai. Care au fost aceste piedici ? Detalierea acestui subiect o gasiti http://subsro.blogspot.com/2007/12/obstacole.html" class="link"> AICI a

Acest subiect este închis.