Cool Hand Luke (1967)
Tocmai l-am vazut. Tare filmul, nu degeaba e in top250...trebuie sa recunosc ca este unul dintre cele mai bune clasice pe care le-am vazut.
Ce smecher e Luke ala, se tine tare orice ar fi, desi cateodata pentru motive gresite, el merita apreciat. Pacat ca nu au dat un motiv de ce se hotarase sa taie contoarele alea de parcat, cred ca ar fi fost unul bun. Finalul este cel mai potrivit, nu cred ca era asa de reusit daca reusea sa evadeze in cele din urma si nici nu poti sa zici ca este nedrept...totusi era la a 3 evadare.
Acum ma scuzati dar am pus un pariu ca pot sa mananc 5 oua si trebuie sa ma duc s-o Luke-uiesc.
Da ai dreptate... un film care isi merita locul in Top250. Cea mai faina parte e aia cu ouale, am ras de m`am spart . Inceputul cu contoarele cred ca luase vreo amenda.. sau poate doar pentru ca era beat . Finalul face tot filmul dupa parerea mea... daca se termina altfel nu cred ca mai avea acelasi impact...
Parerea mea ca au fost prosti gardienii...nu trebuiau sa-l bage in cusca aia cand a murit maica-sa, asta doar l-a enerveat...sigur nu ar fi incercat sa evadeze daca il lasau in pace.
Cat de ceilalti detinuti: toti erau niste distrusi...il aclamau si il venereau, iar cand a fost la greu l-au abandonat. Toti erau niste fricosi care nu ar fi fost in stare sa faca nici jumatate din ce a facut el...se asteptau sa moara sapand santul ala, doar ca sa-i incante pe ei.
Salut. Scuze pentru intarziere.
Despre film ce pot sa zic... cum s-a vazut este unul foarte bun si nu trebuie ratat de nimeni. Paul Newman a realizat un rol de exceptie, nu doar din cauza scenariului, regiei, etc. dar si datorita farmecului sau personal. Nu stiu daca filmul ar fi avut acelasi impact daca in acest rol ar fi fost altcineva. Poate... Marlon Brando .
Momentele comice sunt peste tot, in atitudinea lui Luke fata de 'organe', in discutiile purtate cu ceilalti detinuti, de faza cu ouale nu mai vorbesc, tot acel ritual cu 'sefu, mi-e sete', sefu in sus, sefu in jos, creaza o atmosfera foarte comica dar si trista in acelasi timp.
Cum e si astazi, sefu-i sef si in fundul gol. Oricat ai glumi pe seama lui tot cum vrea el iese. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti. Luke nu a facut-o si chiar daca s-a terminat cum s-a terminat (cine vrea sa stie cum sa puna osul la treaba si sa vada filmul) exemplul lui trebuie urmat, metaforic vorbind.
La fel de comica a fost si faza cu fatuca aia care nu mai termina odata cu spuma.
Ar fi nedrept sa nu-l mentionam si pe George Kennedy care s-a achitat cu succes de rolul sau. Si nu numai el.
Ma bucur ca v-a placut filmul.
Ohhh...ce mai spala masina aia Lucille, stia ea ce face...eu as fi implicat-o in actiune mai mult, sa se fi intalnit Luke cu ea intr-una din evadarile sale, sa-l fi ajutat cumva.
Stiti ce am observat...Paul Newman in tinerete seamana foarte mult cu tipul asta, http://www.imdb.com/name/nm0369513/" class="link"> Cole Hauser , nu vi se pare?
Observatia este corecta cu mentiunea ca... domnul Cole Hauser seamana cu Paul Newman, cel din tinerete.
L-am vazut in http://www.imdb.com/title/tt0134847/" class="link"> Pitch Black (observ ca are ceva activitate, am mai vazut si alte filme in care a jucat dar, sincer, nu l-am remarcat) si nu a fost chiar asa de rau iar asemnarea, intradevar, este evidenta. Apropo, mai este cineva fan Riddick (nu neaparat si Vin Diesel) ?
Mi-a fost teama ca e prea mult daca spun si fan http://www.imdb.com/name/nm0004874/" class="link"> Vin Diesel dar se pare ca a fost o teama neintemeiata. Tipul nu e chiar asa de... dus cum ar crede unii, am vazut cateva interviuri cu el si da dovada de mult bun simt, este cu capul pe umeri si unde mai pui ca are si scoala.
Iar de Riddick ce sa mai zic... poate pare cam idiot cea ce spun acum dar este personajul ideal, pe care oricine si-ar dori sa-l intruchipeze. Filmele sunt excelente, jocul este excelent, benzile desenate sunt... hai ca m-a luat valul, ajunge.
Da...Cole seamana cu Paul Newman in tinerete. Eu l-am observat in serialul K-Ville, unde joaca alaturi de caraghiosul http://www.imdb.com/name/nm0026364/" class="link"> Anthony Anderson , dar ai dreptate nu e cine stie ce actor.
Cat despre filmele cu Riddick trebuie sa recunosc ca nu m-am uitat la ele inca, dar sunt pe lista mea la Must See pe IMDB.