Australian Open 2010
Predictii......pai nu stiu eu sper ori Davyidenko ori Murray,nu de alta dar sunt de mult timp in top si nu au un grand slam castigat.La fete nu ma intereseaza decat Azarenka,restul nu conteaza.Oricum,sa mai castige si altii nu aceeasi....
Eu ma gandeam la altceva . Sa faci un mic comentariu-predictie la meciul care urmeaza si sa dai castigatorul logic, dupa forma/valoare, nu dupa cum ai vrea tu sa fie
. Ca una e sa fii obiectiv si alta ce vrei
. Cu Murray tu fiind prieten... normal ca tii cu el (vezi poze personale
).
Pe Murray cred ca il urasc cel mai tare din tenis . Davyidenko, Cilic, Soderling, Roddick, francezii in afara de Tsonga si mai sunt vreo 2-3 care iarasi nu-mi plac de nicio culoare. In rest imi plac cam toti, mai ales jucatorii latini.
Deci pot sa zic ca in momentul de fata e o situatie foarte naspa pentru mine, dar sper macar de data asta sa castige Nadal, daca nu Djokovic..
In rest nu mai prea am ce sa zic, nu am urmarit niciun meci, si nici nu cred ca o sa am timp sa urmaresc. Poate totusi fac cumva sa vad finala, daca va juca Nadal.
Murray invinge pe Nadal,era de asteptat,chiar daca spaniolul a abandonat,eu zic ca azi il batea si daca era 100% in forma.
In sferturi maine Federer-Davyidenko.....tinanad cont de valoarea lui Federer si de palmaresul impresionant toti am fi tentati sa zicem ca va castiga,insa trebuie sa tinem cont ca Davyidenko l-a batut de 2 ori in ultimele 2 luni,si are o sete mare de a demonstra ca merita un grand slam in palmares.Merg pe mana lui Davyidenko.
Al doilea sfert de maine Tsonga- Djokovic....sincer nu stiu cum de a ajuns Djokovic pana aici,pentru ca nu a aratat mai nimic,a avut si cel mai usor traseu din turneu ce-i drept.Insa sarbul are valoarea incontestabila de a bate chiar si cand nu e in forma,deci orice se poate intampla.Tsonga este dupa mine revelatia turneului,si nu Cilic cum spun toti.Acest francez se identifica cu munca,fiind printre putinii jucatori care lupta pana la final cu aceeasi intensitate.De mentionat si ca Australian open este turneul care ii place cel mai mult,deoarece aici a cunoscut faima in urma cu cativa ani.Mizez pe Tsonga,datorita faptului ca mi se pare mai in forma si nu ca este peste Djokovic.
La fete Serena contra Azarenka......daca e sa ne uitam la turneul de anul trecut,vedem ca Azarenka s-a intalnit cu Serena cam in aceeasi parte a tabloului,ea conducand cu 6/1 4/2,cand i s-a facut rau pe teren si a abandonat,Serena castigand apoi turneul.Bielorusa este un talent,asta e clar,insa ramane de vazut daca poate face fata acestui ''tsunami'' numit Serena.Mizez pe Azarenka si pe dorinta ei de revansa de anul trecut.
In cel de-al doilea sfert,Venus contra Na Li......prea multe nu cunosc despre aceasta chinezoaica,insa atat ea cat si compatrioata ei,Zheng,par a avea un varf de forma,fiind revelatiile turneului feminin.Venus este favorita,insa a avut un turneu greoi,cu meciuri intinse in 3 seturi,ceea ce poate conta la capitolul rezistenta.Mizez totusi ca are forta si valoarea in plus pentru a se impune.
Wow,a fost ziua marilor rasturnari de scor si a revenirilor incredibile.Serena era condusa de Azarenka cu 6/4 4/0 si a reusit sa invinga,Davyidenko cu 6/2 3/1 si trei mingi de break parca,si pierde in fata lui Federer in 4 seturi,Venus conducea cu 6/2 5/3 si a fost invinsa de Na Li,iar Djokovic cu 2-1 la seturi si pierde in 5 seturi,la el insa fiind vorba si de o problema stomacala.
Eu unul sunt foarte dezamagit de infrangerea lui Azarenka,pacat,asta e,se pare ca nu conteaza valoarea cateodata ci experienta.
In semifinale vom avea la masculin Federer contra Tsonga.......un meci cu siguranta spectaculos,insa eu spun ca Federer este de pe alta planeta,si sper sa plece cat de curand pe ea.
In cealalta semifinala Murray contra Cilic.......si anume batalia dintre omul care la fel ca Davyidenko vrea sa demonstreze ca merita un titlu de Grand Slam,si anume Murray,contra acestui surprinzator Cilic,de care toata lumea se intreaba cum de a ajuns pana in semifinale.Tind sa inclin spre victoria lui Murray,el fiind dupa mine probabil cel mai inteligent in joc din ATP.Cilic poate surprinde doar daca isi va valorifica puternicul serviciu.
La feminin Serena contra Na Li......cu siguranta Serena isi va dori sa o razbune pe sora ei,ramane de vazut insa daca va reusi sa tina pasul cu aceasta luptatoare asiatica care la 27 ani face cea mai buna performanta a ei intr-un grand slam.De tinut cont ca Serena are ceva probleme musculare.
In cea de-a doua semifinala Henin contra Zheng..........nu vreau sa discut prea mult despre Henin deoarece eu nu consider omeneste ca un om care se retrage din tenis si revine dupa 3 ani si are performante,sa fie catalogat ''curat'' si sa fie apreciata de toti.Nu are cum,tenisul nu este ca mersul pe bicicleta.Zheng in schimb este o alta surpriza placuta care alaturi de Na Li spera la un miracol,si anume acela de a juca o finala de grand slam.Eu zic ca are sanse mari.
Henin a trecut mai departe cu 6/0 6/1 iar Murray joaca finala dupa 4 seturi cu Cilic.Meciul dintre Murray si Cilic a fost superb,cu niste schimburi de mingi fantastice si reusite unice.
Maine dimineata Federe- Tsonga.....cred ca stim cu totii deznodamantul,chiar n stiu cu ce il poate ataca Tsonga,insa sa nu uitam ca Tsonga a fost finalist aici in urma cu 2 ani,deci ar putea sa-si regaseasca fortele.
Pentru cei ce nu au vazut meciul urmariti aici 2 mingi fantastice reusite de Murray,incredibil....
http://www.youtube.com/watch?v=2lhuuQjiqgc" class="link">http://www.youtube.com/watch?v=2lhuuQjiqgc
Acest subiect este închis.