Arhiva
Referitor la arhivarea subtitrarii cand se uploadeaza pe site.
Poate o sa permiteti si uploadarea fisierelor de subtitrare fara a mai fi arhivate.
Aveti acest site de mult timp... cand spatiul era mai limitat si hardisk-urile nu aveau capacitati asa mari iar arhivarea conta. Fisierele la majoritatea filmelor nu ocupa mai mult de 70-100k, iar la seriale si mai putin, ma gandesc ca nu ar fi o problema sa permiteti ca subtitrarea sa poata fi incarcata si nearhivata.
Si pentru ca veni vorba... de curiozitate, daca nu e o problema sa faceti cunoscut, cat ar ocupa baza de date a subtitrarilor?
si cand sunt mai multe versiuni de uploadat???
http://sattan30.deviantart.com
https://soundcloud.com/user-334482653
Eu ma refeream la cand se uploadeaza si nu cand se downloadeaza. Iar cand sunt mai multe versiuni se face arhiva sau cum ii la indemana celui ce uploadeaza. Nu era vorba de cand sunt mai multe ci de cand e doar una singura. Si acea optiune de uploadare fara arhiva e ca optiune, deci la alegerea fiecaruia, nu obligatoriu. Din cate am vazut adminul face arhiva la toate oricum. Dar si adminul face o munca in plus, in sensul ca daca strange variantele intr-un singur fisier de arhiva, va trebui sa faca mai intai manopera de dezarhivare a tuturor fisierelor uploadate.
Da, bursucel, am avut 6 postari... dar erau subiecte diferite si m-am gandit sa nu le amestec.
Oricum ar fi, mie mi se pare ca nu incurca ci ajuta site-ul in cazul in care se va tine cont de sugestiile respective.
Modificat 6-Dec-2022, 19:03
Eu totusi nu inteleg o treaba, tie iti este greu sa dai un click?
http://sattan30.deviantart.com
https://soundcloud.com/user-334482653
Va salut cu respect.
Ca sa nu deschid alt topic intreb aici despre o curiozitate a mea mai veche.
De ce arhivele urcate pe site sunt cind rar cind zip? Intreb pentru ca eu vad filmele cu KODI si folosesc subtitrarile din addon-ul lui sarsaila.
Din pacate KODI are ceva probleme cu accesarea arhivelor rar asa ca nu-mi intoarce niciun rezultat cind gaseste un rar.
Zip-ul e universal si de asta nu inteleg de ce folositi rar.
Multumesc pentru eventualele clarificari si pentru munca depusa.
Depinde de obisnuinta fiecarui uploader. Eu am instalat WinRar pe Windows 10 si la upload imi vine mai usor sa selectez srt-ul sau srt-urile si sa dau click dreapta in Explorer si apoi "Add to archive", ceea ce rezulta intr-o arhiva ".rar" cu srt-urile deja inauntru arhivei.
Ca sa fac ".zip" imi ia mai multi pasi. Trebuie sa dau click dreapta, apoi New, si sa aleg apoi "WinRAR ZIP Archive" care este o arhiva goala si deci la final trebuie sa mai adaug si srt-urile inauntru. Deci pentru un uploader ca mine, totul tine de eficientizare. Asta e calea mai lunga.
Mai scurta pentru facut ".zip", este sa selectez srt-urile si apoi click dreapta, apoi 'Sent to" si la final sa aleg "Compressed (zipped) folder".
Cum o dau, tot mai lunga e calea pentru arhivarea ca ".zip".
Modificat 21-Dec-2022, 13:56
Inteleg.
Eu am 7zip instalat si acasa si pe toate calculatoarele la munca. Tot click dreapta Add to archive si iese zip. Open source, no bloatware, arhivator perfect pentru uz zilnic.
Dar inteleg ca e preferinta personala si din pacate KODI nu se impaca cu rar-ul.
Nu e o problema majora, daca nu gasesc aici zip gasesc la subtitrari-noi ca numai astea doua site-uri le folosesc.
Multumesc mult pentru raspuns si din nou respecte pentru munca traducatorilor si a celor care tin site-ul in picioare.
Am rezolvat pana la urma in setarile WinRar-ului. Fac acelasi numar de pasi ca mai inainte.
De acum incolo, toate filmele si serialele ce le voi uploada eu pentru prima oara pe site, vor fi toate arhive ".zip".
Pentru ceilalti uploaderi care vor sa urce doar arhive ".zip" si au WINRAR-ul instalat, trebuie sa faca ca mine:
Am selectat srt-urile, am dat click dreapta si "add to archive", am bifat "Zip", apoi am dat sus pe "Profiles" si am ales "save current settings to a new profile" pe care l-am denumit "Distel".
Acum de fiecare data cand selectez mai multe srt-uri si dau pe "add to archive", am deja bifat automat "Zip" si nu "Rar", deoarece arhiveaza cu profilul "Distel" si nu cu cel "Default".
Nu-mi ramane decat sa dau jos pe "Ok" si arhiva ".zip" este gata.
Modificat 23-Dec-2022, 12:33