• TV: şapte filme de văzut în săptămâna 19-25 octombrie 2015 19-Oct-2015, 22:05

  TV: şapte filme de văzut în săptămâna 19-25 octombrie 2015

  După ce vineri am vorbit despre cele cinci premiere ale săptămânii, iată acum recomandările noastre cu privire la filmele care te aşteaptă săptămâna aceasta pe micile ecrane.

  Ray
  joi, 21.40, TV1000
  Treizeci de ani din viaţa apreciatului Ray Charles, în cea mai lăudată interpretare din cariera lui Jamie Foxx. Actorul a reuşit să câştige cele mai importante cinci premii din industria filmului (Oscar, BAFTA, Globul de Aur, premiul Asociaţiei Actorilor de la Hollywood şi Premiul Criticilor), devenind al doilea din cei şase actori care au reuşit această performanţă şi unicul care a făcut-o cu un film despre muzică. Regizorul Taylor Hackford prezintă viaţa celebrului cântăreţ, de la debutul său modest în sălile de spectacol unde aveau voie să cânte interpreţii de culoare şi până la faima globală.

  Erin Brockovich
  vineri, 22.45, Pro TV
  Puţine sunt filmele biografice în stare să motiveze mai mult decât Erin Brockovich, care în 2001 îi aducea un premiu Oscar popularei Julia Roberts. Povestea mamei singure care îndrăzneşte, practic de una singură, să înfrunte o corporaţie vinovată de îmbolnăvirea unui întreg orăşel cu deşeuri toxice, a impresionat publicul şi criticii. Adevărata Erin apare la începutul filmului, în rolul unei chelneriţe pe nume Julia, iar un Aaron Eckhart aproape de nerecunoscut îl interpretează pe George, partenerul lui Erin.  

  Băieţi răi/Bad Boys
  sâmbătă, 21.00, AXN
  Două decenii au trecut de la explozivul debut al lui Michael Bay. Bad Boys a reprezentat şi propunerea lui Will Smith într-un rol de acţiune, compatibilitatea actorului cu acest gen fiind confirmată în 1996, o dată cu lansarea blockbusterului Ziua Independenţei. Smith şi Martin Lawrence îi interpretează pe poliţiştii Mike Lowrey şi Marcus Burnett, care trebuie să descopere cine a furat heroină în valoare de 100 de milioane de dolari dintr-o locaţie sigură a poliţiei din Miami. Téa Leoni o interpretează pe Julie, o tânără care se va trezi implicată în investigaţia celor doi eroi. După un sequel în 2003, seria va avea parte de două noi continuări, în 2017 şi 2019.  

  Atlasul norilor/Cloud Atlas
  sâmbătă, 22.45, Pro TV
  Cartea lui David Mitchell este una dintre cele mai apreciate din ultimul deceniu, iar Lana Wachowski, Andy Wachowski şi Tom Tykwer reuşesc un adevărat tur de forţă în ceea ce priveşte această ecranizare considerată imposibilă. Chiar dacă decizia de a folosi actori în roluri multiple uneori nu funcţionează (Halle Berry şi Jim Sturgess în roluri de asiatici?), ecranizarea surprinde perfect spiritul cărţii, ne transportă în şase epoci diferite din trecut şi viitor şi subliniază legăturile subtile, cvasi-invizibile, dintre acţiunile noastre şi consecinţele lor. Chiar dacă cei care au citit cartea se vor lăsa mai uşor vrăjiţi de şarmul ecranizării, Atlasul norilor este o experienţă cinematografică de neratat.

  _tradeAdsP_={ adzone:"65854" }; Sursa: Cinemagia.ro
  Tags Tag-uri: N/A

Comentarii

Webhosting xServers
tenisdemasa.ro.pngwasd.jpgFa-ti reclama - 250x250