• Timishort 2015, o ediție în forță 18-Oct-2015, 20:05

  Timishort 2015, o ediție în forță

  Festivalul Internațional de Film Timishort a început în 15 octombrie la Cinema Timiș cu sala plină. Proiecțiile scurtmetrajelor continuă până în 18 octombrie inclusiv la CinemaTimiș, Ambasada și  Sala 2 a Teatrului Național Timișoara.

  Gala de deschidere a adus timișorenilor, în premieră pentru România, filmul documentar OFF Ways de Uli M Schueppel. Pelicula  urmărește traseul din 1989 al trupei cult Einstuerzende Neubauten ce părăsește Berlinul de Vest pentru a oferi un concert publicului aflat la est de zid. Evenimentul este oglindit și printr-o perspectivă contemporană, prin discursul personajelor care revizitează locul unde acesta s-a petrecut. Rezultă o reflecție asupra schimbărilor sociale și politice întâmplate de atunci. Urmărind filmul, publicului românesc îi este ușor să identifice paralele cu situația din România anului 1989 şi să se regăsească în acel context.

  Deschiderea festivalului s-a încheiat la Ambasada, unde Danielle de Picciotto și Alexander Hackeau susținut, în fața unei săli tichsite de fani entuziaști, un emoționant performance audio-vizual. Cuplul a cântat piese de pe viitorul lor album, Perseverentia și de pe Tacoma, albumul solo al Daniellei de Picciotto. Performance-ul fost o adevărată calătorie prin sentimente, sunete pierdute și poezie cântată.

  _tradeAdsP_={ adzone:"65854" }; Sursa: Cinemagia.ro
  Tags Tag-uri: N/A

Comentarii

Webhosting xServers
tenisdemasa.ro.pngwasd.jpgFa-ti reclama - 250x250