• Oscar 2016. Cursa pentru „Cel mai bun film străin” în plină desfășurare. Cu cine concurează Aferim!, de Radu Jude? 14-Oct-2015, 10:05

  Oscar 2016. Cursa pentru „Cel mai bun film străin” în plină desfășurare. Cu cine concurează Aferim!, de Radu Jude?

  Cursa pentru Oscar a început deja, cu mult înainte chiar ca lista cu propunerile pentru Cel mai bun film străin să fie anunţată oficial, săptămâna trecută. Este o competiţie dură, în accest moment având loc o etapă extrem de importantă - vizionarea, de către membrii Academiei, a filmelor propuse de către fiecare țară în parte. Nominalizările la cea de-a 88-a ediție a Oscarurilor se vor anunța pe 14 ianuarie 2016, conform site-ului oficial al Acadmiei Americane de Film, ora 12.30 a.m. a României. Ceremonia decernării Oscarurilor este programată pentru noaptea de 28 spre 29 februarie 2016.

  European Film Promotion (EFP), din care face parte și Romanian Film Promotion, ajută țările membre ca propunerile naționale pentru Oscar 2016 să se bucure de cât mai multă atenție la cea de-a 88-a ediţie a premiilor. EFP supune în acest an atenției Academiei Americane  un număr record de 27 de titluri europene, dintr-un total de 81 de propuneri la Oscar în această categorie, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

  EFP a început cu aceste proiecţii acum opt ani, iar în prezent, două treimi din țările europene (36 în total în acest an), folosesc prezenetarea și promovarea suplimentare pe care EFP le-o oferă. Deoarece majoritatea filmelor sunt încă disponibile pe piața de distribuție din SUA, distribuitorii și cumpărătorii internaționali sunt invitați la proiecţii, împreună cu membrii Academiei, cărora li se oferă aceste proiecţii. Vizionările se desfăşoară în perioada 25 octombrie – 8 noiembrie în Sala de Proiecţie Wilshire din Beverly Hills. Campania este susţinută financiar de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, precum şi de organizațiile participante, membre ale EFP.

  Multe dintre aceste filme europene s-au remarcat la festivaluri și au fost apreciate de critici și de publicul din toată lumea. Ele intră acum într-un nou nivel de concurență, cu ocazia proiecțiilor din Los Angeles. Unele dintre ele vor fi prezentate de strarurile lor în persoană, cu scopul de a oferi filmului mai multă vizibilitate şi susţinere. Letonia și Albania vor participa la Proiecții pentru prima dată. Letonia va fi reprezentată de Modris, în regia lui Juris Kursietis, iar Albania de Bota, în regia lui Iris Elezi și a lui Thomas Logoreci.

  După succesul uriaş al câștigătorului la Oscar „Ida”, de Paweł Pawlikowski, Institutul de Film din Polonia se va alătura din nou EFP la aceste proiectii/LA Screenings, în acest an cu „11 Minute”, de Jerzy Skolimowski. „Succesul filmului Ida a deschis multe uși pentru noi, dar a şi crescut așteptările din partea industriei internaţionale”, comentează Izabela Kiszka-Hoflik, șeful Relațiilor Internaționale la Institutul de Film din Polonia. „Sunt mândră și încântată că propunerea noastră din acest an confirmă că cinematografia poloneză este puternică, vibrantă și modernă.” Printre propuneri se numără „Babai”, de Visar Morina pentru Kososvo, „Arabian Nights II”, de Miguel Gomes pentru Portugalia, „Home Care” de Slavek Horák, pentru Republica Cehă, „The Brand New Testament” de Jaco Van Dormael pentru Belgia și „Aferim!” din România, de Radu Jude.

  Iată ce filme sunt promovate în Los Angeles de European Film Promotion (EFP)

  Republica Cehă: Home Care
  Regia: Slávek Horák

  Italia: Don't Be Bad
  Regia: Claudio Caligari

  România: Aferim!
  Regia: Radu Jude

  Serbia: Enclave
  Regia: Goran Radovanovic

  Georgia: Moira
  Regia: Levan Tutberidze

  Slovacia: Koza
  Regia: Ivan Ostrochovský

  Irlanda: Viva
  Regia: Paddy Breathnach 

  Bulgaria: Judgment, The
  Regia: Stephan Komandarev

  Spania: Loreak (Flowers)
  Regia: Jon Garaño, Jose Mari Goenaga

  Portugalia: Arabian Nights - Volume 2, The Desolate One
  Regia: Miguel Gomes

  Grecia: Xenia
  Regia: Panos H. Koutras

  Croația: High Sun, The
  Regia: Dalibor Matanic

  Belgia: Brand New Testament, The
  Regia: Jaco Van Dormael

  Olanda: Paradise Suite, The
  Regia: Joost Van Ginkel

  Macedonia: Honey Night
  Regia: Ivo Trajkov

  Muntenegru: You Carry Me
  Regia: Ivona Juka

  Letonia: Modris
  Regia: Juris Kursietis

  Albania: Bota
  Regia: Iris Elezi, Thomas Logoreci

  _tradeAdsP_={ adzone:"65854" }; Sursa: Cinemagia.ro
  Tags Tag-uri: N/A

Comentarii

Webhosting xServers
tenisdemasa.ro.pngwasd.jpgFa-ti reclama - 250x250