• Cele mai așteptate spectacole din Festivalul Național de Teatru 2015, transmise la Grand Cinema & More și ICR 13-Oct-2015, 12:05

  Cele mai așteptate spectacole din Festivalul Național de Teatru 2015, transmise la Grand Cinema & More și ICR

  Festivalul Naţional de Teatru se va putea vedea, în premieră în această a 25-a ediţie, nu doar pe scenele bucureştene, ci şi în ţară şi în străinătate.

  Trei dintre cele mai aşteptate spectacole din FNT vor putea fi urmărite în transmisiuni directe oferite de Grand Cinema & More. „Mein Kampf”, „Steaua fără nume” şi „BIZONI Fabula urbană #2” se vor putea urmări, pentru prima dată, în direct, în cinci oraşe din România: la Cityplex Constanţa, Cinema Trivale Piteşti, Cityplex Braşov, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara şi, bineînțeles, la Grand Cinema & More Băneasa din Capitală.

  Prin intermediul valorosului parteneriat încheiat cu Institutul Cultural Român, iubitorii teatrului românesc aflaţi în Londra, Viena şi Chişinău vor avea privilegiul de a veni în contact în timp real cu scena vie a evenimentului desfăşurat la Bucureşti, urmărindu-l în transmisiuni în direct de la sediile ICR Viena şi ICR Londra şi în Sala mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

  „Proiectul cu Grand Cinema & More, pe care l-am început anul trecut cu „Rinocerii” la Naţionalul craiovean, continuă astăzi, în premieră absolută în ţara noastră, căpătând o dimensiune naţională şi internaţională.” sublinia Marina Constantinescu, director al Festivalului Naţional de Teatru. „E o noutate atât prin difuzarea spectacolelor de teatru în spaţii neconvenţionale, cât şi prin preluarea de către Institutul Cultural Român şi difuzarea în străinătate a trei dintre producţiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015”.

  Seria de transmisiuni în direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei „Mein Kampf” de George Tabori, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul Naţional de Teatru pe scena Teatrulului „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

  Celebra piesă a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi care găzduiește în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase. Tânărul, numit Hitler, este un personaj egocentric, însă pentru Shlomo, nu este decât un om obișnuit. În regia lui Alexandru Dabija și cu o scenografie semnată de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garantează hohote de râs.

  _tradeAdsP_={ adzone:"65854" }; Sursa: Cinemagia.ro
  Tags Tag-uri: N/A

Comentarii

Webhosting xServers
tenisdemasa.ro.pngwasd.jpgFa-ti reclama - 250x250