• Bântuitorul serial SF Humans, în România din 23 octombrie. Plus ce spune astrofizicianul Stephen Hawking despre amenința 15-Oct-2015, 16:05

  Bântuitorul serial SF Humans, în România din 23 octombrie. Plus ce spune astrofizicianul Stephen Hawking despre amenința

  Humans este un serial nou,  al cărui prim sezon, din opt episoade a câte 50 de minute, se va difuza pe postul AMC. Humans este amplasat într-un prezent paralel, în care cel mai nou gadget indispensabil pentru orice familie este un Synth: un robot inteligent pe post de servitor, care seamănă în mod sinistru cu un om în carne și oase.

  Scris de către britanicii Sam Vincent şi Jonathan Brackley (Spooks, Spooks: The Greater Good) şi având la bază  premiata dramă sci-fi suedeză Real Humans, serialul explorează impactul emoţional ce are loc între oameni şi maşinării, atunci când limitele sunt destul de neclare. Această serie îndrăzneaţă este produsă în cooperare cu posturile britanice  Channel 4 şi  Kudos, realizatorii  serialelor Utopia şi Broadchurch, cât şi cu AMC Anglia.

  Parcă pentru a se alinia cu premiera în România a serialului Humans, genialul astrofizician Stephen Hawking şi-a postat recent răspunsurile la primul său Reddit AMA (Ask Me Anything - rubrica de interviuri a website-ului de știri Reddit, n.red), vorbind despre tehnologie, inteligenţă artificială și numeroase alte subiecte. Interviul a făcut parte din #maketechhuman, o conversaţie despre rolul tehnologiei în lumea, societățile și viețile noastre. Participarea lui Hawking în discuție vine pe fondul unei scrisori deschise ce subliniază rolul factorului uman în crearea inteligenței artificiale.

  Cu privire la riscul de șomaj tehnologic, adică maşinile ne vor prelua slujbele, iată ce a declarat genialul astrofizician:

  „Dacă mașinile vor produce tot ce ne trebuie, rezultatul va depinde de modul în care sunt distribuite lucrurile. Toată lumea se poate bucura de o viaţă de timp liber și de lux dacă bogăția produsă de mașini este distibuită sau majoritatea oamenilor pot deveni extrem de săraci dacă proprietarii mașinilor fac cu succes lobby împotriva redistribuirii bogăţiei. Până în prezent, tendința pare a merge spre a doua opțiune, cu tehnologia conducând spre o inegalitate tot mai mare.

  În ceea ce privește posibilitatea ca mașinile să fie mai inteligente decât creatorii lor:

  „Este evident posibil ca ceva să dobândească inteligenţă mai mare decât cea a predecesorilor săi: am evoluat şi suntem mai deștepţi decât strămoșii noștri maimuţă, iar Einstein a fost mai inteligent decât părinții săi”, a spus Stephen Hawking.

  Și dacă mașinile pot crea alte maşini mai bine decât pot oamenii?

  „Dacă se întâmplă acest lucru, ne-am confrunta cu o explozie de inteligență care în cele din urmă ar duce la mașini a căror inteligență o depășește pe a noastră cu mult mai mult, cam pe cât a noastră o depășește pe cea a melcilor”, a spus astrofizicianul.

  Să trecem la esenţial — dacă ne pregătim să ne confruntăm cu o amenințare extremă din partea mașinilor inteligente sau dacă ar trebui doar să ne pregătim pentru viitor:

  _tradeAdsP_={ adzone:"65854" }; Sursa: Cinemagia.ro
  Tags Tag-uri: N/A

Comentarii

Webhosting xServers
tenisdemasa.ro.pngwasd.jpgFa-ti reclama - 250x250