Week-end 4: Almost Famous (2000)

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
30-Apr-2010, 01:04 Top

Având in vedere ca am fost foarte aglomerat săptămâna asta, nu am avut timp sa fac thread-ul cu poll, așa ca o sa fac eu direct o propunere. In cel de-al 4lea week-end din movie club o sa ne uitam la un film pe care mă țin sa-l vad de ceva vreme…


http://www.imdb.com/title/tt0181875/" class="link"> [COLOR=darkred] [COLOR=darkred] Almost Famous [/color] [/color]

Cu : Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Jason Lee
Regia : Cameron Crowe

William este un adolescent foarte inteligent de 15 ani care trăiește împreună cu mama si sora lui. Deși mama lui dorește ca in viitor sa devina avocat, visul sau este acela de a deveni jurnalist al muzicii rock. Will primește o oferta de nerefuzat din partea revistei Rolling Stones. Astfel ii este propus sa scrie un articol despre trupa Black Sabath, dar nereușind sa participe la concertul acestora el da întâmplător peste trupa Stillwater. Aceștia ii propun sa meargă împreuna cu ei in turneu si sa scrie un articol despre ei.

Almost Famous a fost nominalizat la 4 premii Oscar, reușind sa-l obțină pe cel pentru cel mai bun scenariu. De asemenea a obținut si doua Globuri de Aur pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna actrița intr-un rol secundar (Kate Hudson). Pelicula are o coloana sonora impresionanta care i-a adus si un premiu Grammy. Filmul s-a bucurat doar de critici pozitive, fiind considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului 2000.

Trivia

► Titlul inițial al filmului a fost “Fără Titlu”, dar Dreamworks nu au fost de acord cu el.
► Având peste 50 de melodii prezente in film, bugetul muzicii a fost de $3.5 milioane. Majoritatea filmelor nu au un buget pentru muzica mai mare de $1.5 milioane.
► Rolul lui Russell Hammond a fost inițial oferit lui Brad Pitt, iar acesta a lucrat ceva timp cu regizorul, Cameron Crowe, la scenariu, înainte sa se retragă fiind de părere ca nu i se potrivise rolul.


[SIZE=1] Chiar daca sunt șanse mici sa comentați asupra filmului pana luni, thread-ul este închis peste week-end.[/size]

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
3-Mai-2010, 09:05 Top

Guess who opened!