Week-end 2: Good Will Hunting (1997)

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
16-Apr-2010, 05:04 Top

Week-end-ul mult aștept a venit si odată cu el și mai așteptatul film din “Movie Club”. Sondajul a fost destul de strâns, cu mai multe răsturnări de situație, dar uitați ca avem un câștigător.

In Week-end-ul 2 vom viziona filmul http://www.imdb.com/title/tt0119217/" class="link"> Good Will Hunting , film cu Robin Williams, Matt Damon si Ben Affleck, in regia Gus Van Sant

Acest film, ce a avut premiera in decembrie ‘ 97, îl are in centrul atenției pe Will Hunting(Matt Damon), un golan geniu din Sudul Bostonului, care lucrează ca instalator la MIT. El are nevoie de ajutor din partea unui psiholog pentru a-si da seama ce cale sa urmeze in viata . Filmul a fost scris de către Matt Damon si Ben Affleck, fiind rampa lor de lansare in lumea filmului. Câștigătoare a doua premii Oscar, pelicula, a avut de asemenea succes si la box-office acumulând nu mai puțin de 230 milioane $ in întreaga lume.

[SIZE=1] [COLOR=black] [FONT=Verdana] Thread-ul o sa fie închis până luni dimineață , pentru a împiedica micile spoilere. [/FONT] [/color] [/size]

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
19-Apr-2010, 09:04 Top

Thread-ul a fost redeschis!

mafy (2 mesaje) (Utilizator)
19-Apr-2010, 01:04 Top

Se pare ca sunt primul care comenteaza filmul week-endului.
In primul rand nu ma asteptam la un scenariu atat de bine scris de Matt Damon si Ben Affleck(aveau 27 respectiv 25 de ani in '97). De altfel cei doi fac un "cuplu" bun si pe platourile de filmare.
Un alt lucru care mi-a placut este faptul ca desi povestea pare banala(baiatul "rau" devine bun)este foarte buna spusa, si nu mai zic jucata de actori ca Robin Williams, Ben Affleck, Matt Damon si Stellan Skarsgard. Alt lucru care imi mai place este ca personajele sunt complexe(adica au si bune si rele)ca nu exista un baiat rau si niciun baiat bun. Nu mai zic de caracterul de "bildungsroman"(cred ca pot sa ii zic asa) al filmului. Personajul principal evolueaza pe tot parcursul filmului(am citit in unele reviewuri pe net ca filmul nu este destul de dinamic, cred ca tocmai in asta sta tot dinamismul filmului). Interesant este ca nu numai "studentul" Will evolueaza ci si "maestrul" Sean. De altfel mi-a placut sa il vad pe Robin Williams jucand si alt rol in afara de cele in care este "simpatic".
Cred ca este cel mai bun "bildungsroman" vazut de mine in ultimele luni, daca nu chiar ultimul an.
8.5/10 de la mine. Smiley

PS: Poate mai revin mai tarziu cu pareri..acum tre sa plec la facultate.

Robert (320 mesaje) (Utilizator)
20-Apr-2010, 03:04 Top

Cred ca de vreo 2,3 ani tot trag de mine sa mă uit la filmul asta, si acum mă bucur ca in sfârșit l-am văzut. Eram puțin cam circumspect deoarece știam ca e cu Matt Damon si Ben Affleck, actori pe care nu prea ii agreez, dar acum pot spune fără ezitare ca nu puteam sa mă înșel mai rău, acesta este un film excepțional.

Nu e nu film care sa prezinte o poveste deosebita, e si puțin ireal (slabe șanse sa existe o persoana ca Will), este cam predictibil…dar chiar si așa, mie mi se pare un film de nota 10.

In acest film totul sta in detalii: complexitatea si compatibilitatea personajelor, intensitatea si originalitatea scenelor, maturizarea si evoluția lui Will….toate acestea fac filmul sa fie unul excepțional.

Rar mi-a fost dat sa vad un film care sa aibă atâtea scene reușite, indiferent ca erau comice, violente sau dramatice. Dintre acestea cel m-ai mult m-a impresionat cea in care Sean ii zice lui Will „ It’s not your fault ”. O scena de o încărcătură imensa, si EXTREM de bine jucata de cei doi actori, mi se făcuse pielea de găina in timp ce mă uitam [FONT=Wingdings] [FONT=Wingdings] J[/FONT] [/FONT]

Un moment extreme de profund a fost si cel in care Sean i-a explicat lui Will ce înseamnă viata cu adevărat, un fel de: tu știi foarte bine partea teoretica, dar habar n-ai de cea practică. I-a zis ce a avut de zis si după aia l-a lăsat acolo pe banca sa își dea seama singur cat de arogant a fost si cat de mult a putut să se înșele.

Dar de faza când îl face de ras pe pletosul ala libidinos ce ziceți? „ How you like them apples?”… nu mai puteam de ras.