Serialul anului

nirocino (213 mesaje) (Moderator)
30-Iun-2016, 20:58 Top

Orange is The New Black - Sezonul 4 (2016)
Traducător: Druid Subs.ro Team

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/921/q805mL.png

Prieteni, bine ne-am întors în puşcărie!

Seria a patra începe de unde am rămas în seria a treia, cu fetele în grupuri neregulate, ieşite prin găuroiul din gard şi zburdând despletite spre lacul din apropiere. Cum întotdeauna există un cioflingar scrupulos de serviciu, "Marea evadare" se transformă în "Mic dejun la Tiffany", la matineu (4:30), cu Martha Stewart în prim-plan şi Gangsta cu A. "Înapoi în viitor" în ţarcul suprapopulat dar fără Maureen şi Suzanne fugite la o "Casablanca" din pădurice.

Primul episod este demenţial, acţiunea este rapidă şi nebună, ritmul alert iar replicile colorate şi plastice de un cinism-satiric absurd și înfricoşător. "Minţi criminale", Loly şi Alex fertilizează plante experimentale pe muzică Papa Roach, apoi Alex încalecă cu hârtia igienică în mână şi termină treaba.
Freida face o matematică criminală, şase saşi în şase saci. Soseşte Judy King, această Hannibal Lecter cu ţâţe, foarte aţâţată, Caputo întărâtă şi el, isteria e generală, avem tristeţe-dulce hilar-sentimentală, tensiuni narative majore.
Acest prim episod este un knock-out!
Vrea cineva să i se alăture lui Suzanne la micul dejun?!

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/923/DG8wQz.jpg

Modificat 16-Oct-2017, 08:17

nirocino (213 mesaje) (Moderator)
17-Iul-2016, 18:35 Top

Episodul 2 începe cu "stânga unu dreapta doi, macarena din Băicoi"! Sambe şi sârbe de la noi.
La Litchfield e înghesuială globalizată cu piţipoance și piţigoi din Pet Shop Boys. Rusca Red împarte patul cu o sfornăitoare care trage aghioase pe nas iar Cindy cap-pufos, proaspăta evreică se împerechează cu o musulmancă din Bârzăneşti-Caraci.
Judy King vrea colegă păroasă, asiatică, grăsană, care vine de pe Lună dar nu din Nebraska sau Buzău, hippy dippy Yoga Jones, ceai de muşeţel la robinet şi spaţiu de futsal.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/924/EKGL6S.jpg

Mierda! Sunt catralioane de latinas, mexicance, dominioane, portorici, haite, columbofile, cube : “f*****g plantain-eating Dominican b*****s” and “Dumb-inicans”!!
Începe meciul. Cocoloş Cioloş vs. Santo Domingo cubanezu'. Lipseşte pripasul Alibec-pipaşul. Rezerve, Winnetou şi Tanganica.

Piscatella, ciocănitoarea cu barbă, hipsterul morocănos, este corecţionalul-Şef iar mustăciosul Coates, "violatorul blând" şi Caputo, "câinele trist", provoacă angoase şi suflare regulată.
Unchiului Sam a adus bude mobile, dube imobile, dopuri de urechi, spa cu vizete şi rozete, animale de companie şi câte un Pokemon Go!

Steaua de pe cerul nopţii, Piper, şi-a aruncat amanta de consolare în gura lui lupu şi are badigardă 9.
La dracu', yo! Ce v-am spus? Comentează cineva?!! Venir a por mí şi tenéis cojones!

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/922/ibYf99.jpg

Modificat 11-Oct-2017, 13:50

DISTEL (2,499 mesaje) (Administrator)
17-Iul-2016, 19:20 Top

Comentariu tipic Nirocino Smiley Smiley Smiley

bursucel (1,985 mesaje) (Moderator)
17-Iul-2016, 19:22 Top

Repet si aici Smiley Vreau si eu ce-ai fumat tu Smiley Smiley Smiley

https://yoursmiles.org/tsmile/yes/t2752.gif
nirocino (213 mesaje) (Moderator)
13-Sep-2016, 17:05 Top

Al treilea episod al palpitantului serial de mare succes debutează cu osânditul de pe deal, amputatul James Franco împingând un pietroi şi scăpându-l printre picioare la vale până la o nouă cocoţare. Îşi înmoaie M&M-ul într-o buleandră prin boarfele din dotare şi se dă uneori rotund, alteori Sisif.

Tasha cap-pufos, singura semi-inteligentă din campusul Litchfield - Glitchfield este semi-suportată de Caputo, spărgătorul de nuci, ca asistentă personală: Mircea fă-te că lucrezi! O face, cum îi vine la gură, telefonistă, bon de masă, seif cu gura ferecată, târâtoare prin tunel.

În puşcărie e linişte, Lolly caută cadavre şi drone la o nuntă irakiană, îi cam sare acul de pe vinyl şi cabuşonul de pe mantră, Judy King merge cu Sam psihologul psihopat în grădina lui Ion, gâdilă roşiile la vrej şi hop, pune mâna pe ştiulete. Apare Red Solnyshko pârlind şi parlind cuvinte buruienoase.
Mica Kimiko şi Poussey super-cool Samira-lingurista sunt două fete cucuiete care se zbenguie în NBA şi "testează apa înainte să se arunce cu fruntea-n buric". Idila lor este amuzant de nepotrivită.

Cine n-o iubeşte pe Morello cu părul şi machiajul ei perfect plus accentul de pe Coasta de Est, coţăiala sa de la telefon cu soţul ipotetic şi scena antologică de teatru burlesc din camera vizitatorilor, unde ea şi Vinnie îşi sorb cu nesaţ privirile, şoptesc cuvinte buruienoase de amor cu voce sacadată, pe alocuri gâfâită, gem de gutui cu piersica la vedere, apoi ea, înmuiată şi tremurând toată îi deschide fermoarul, de la servietă, cucul zbârnâie, ea se ţâţâie şi iubitul dezlănţuit îşi bagă şi anume mâna în părul ei, ea ţipă să i-o tragă şi el îi trage masa din faţă.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/922/arOswG.jpg

Implicaţi din eroarea secretarei într-un treesome macabru, Caputo şi Linda de la Achiziţii plus altă Lindă, căţeaua corporatistă, flirtează în localul "La Fontana", într-o gondolă condusă de ajutorul de ospătar fost gardian şef adjunct Donald Motanul.

Red roşu cu gânduri mai mult maro este invadată în bucătărie de celebritatea Judy King şi experimentează mâncarea cu laxative din belşug, ricin şi ciocolax picant, Piper Chapman, această şefă a "Miresmelor penale" , patroana chiloţilor, cotează compania la bursă şi supără smardoaicele. Suzanne 'Crazy Eyes' retractează şi redactează declaraţie nouă, există "o cheie schelet din oase umane care deschide o uşă către o lume cu animale vorbitoare"!

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/924/Cdtv2H.jpg

Acest episod 3 este favoritul meu din sezonul 4, graţie mai ales traducerii de excepţie a Maestrului Druid.
Dacă nu există umor, har, inspiraţie şi acel excedent de cuvinte potrivite şi forţă creatoare originală, o eventuală continuare a serialului este inutilă şi redundantă.

The End

Modificat 11-Oct-2017, 13:55

bogyvaly (119 mesaje) (Moderator Junior)
26-Oct-2016, 00:36 Top

Sebi, aproape ca m-ai convins sa vad serialul Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley

“Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”


― George Carlin
nirocino (213 mesaje) (Moderator)
1-Nov-2016, 04:15 Top

Bloodline - Sezonul 2 (2015)
Traducător: Cornelia & LuiGeluS

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/924/6a9vYD.jpg

Acest serial trebuie savurat în tihnă, pe ascuns, cu dorinţă adagio, pentru că ştiu, cu siguranţă ştiu, aceste clipe de încântare sunt rare...

Am aceleaşi trăiri ca la primul sezon, tensiunea creşte treptat şi lent, jarul devine flacără, Danny bântuie obsesiv, chiar nu ştiu ce să mai cred, suspansul persistă agonizant, presimt că logica mea este amăgită discret şi atunci mă las purtat de intuiţie, care pâlpâie ca o zbatere de aripi delicate.

Mă aştept ca ceva rău să se întâmple, nu înţeleg ce vrea Nolan care a apărut de nicăieri, trăiesc un mister devorator şi magnetic, promisiuni de mai multe secrete ispititoare.

Este un periculos şi întortocheat joc de noroc, neliniştea unei tragedii iminente, o dramă despre costul moralităţii şi convingerea că ai putea ţipa la televizor, la aceste fiinţe umane insuportabile: John Rayburn, despre ce naiba e vorba aici?! "Am I a good person?" Of course you’re not a good person!!!

Dar nu spun nimic. Doar privesc, cu un ţipăt îngheţat în hohote fără ecou...

Modificat 7-Mar-2017, 15:38

nirocino (213 mesaje) (Moderator)
1-Nov-2016, 13:00 Top

The Hollow Crown - Sezonul 1

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/922/RbSjPs.jpg

Am avut nevoie de ceva timp să mă adun...să-mi caut cuvintele, poate o oră, poate mai mult. Nu am mai trecut de mult prin astfel de trăiri intense. Probabil şi timpul s-a oprit. Timpul meu.

Sunt zile în care anii nu mai sunt o povară sau o minciună, lucrurile se întâmplă la momentul potrivit, simţi măreţie, inspiraţie, artă şi o bucurie care te arde ca o flacără..
Te simţi un om normal.
Şi fericit.
Şi iubit.
Mulţi ar da totul pentru acestea!

Nu mai ştiu unde sunt, nu pot dormi, mă simt ca un băieţel pierdut undeva pe linia timpului.
Nu o să recunosc că am ochii umezi sau un nod în piept, pulsul crescut. Sunt tulburat, tăcut și senin.
Da, acesta e cuvântul, senin în suflet.

Acest spectacol este o provocare şi o împlinire pentru un traducător ajuns la deplina maturitate intelectuală.

Un serial grandios, un regal cinematografic, o traducere şi adaptare eveniment, o sărbătoare a spiritului, un film pe care să îl savurezi în linişte atunci când te simţi pregătit, pentru că această ecranizare clasică BBC te alină, te calmează, te face să gândeşti, te face mai deştept, te face mai bun.

Shakespeare trăieşte, îl simţi în fiecare întrebare şi în fiecare răspuns!

Este prima dată când mi-aş fi dorit să am un cinematograf acasă.
Acest serial îl voi pune pe un disc şi îl voi păstra atâta timp cât voi mai fi!

Structurat în patru părţi, serialul este o producţie monumentală, fascinantă şi încântătoare. The Hollow Crown arată că opera lui Shakespeare este atemporală. "Credeam că oboseala nu-ndrazneşte să se atingă de cei cu sânge atât de albastru. De mine s-a atins. Cu toate că roşesc mărturisind asta."
Toţi actorii au fost teribili, fiecare frază rostită ascunde sensuri geniale, nebănuite, pronunţată rapid şi cu modul specific britanic de a "înghiţi" sfârşitul cuvintelor. "Balsam al firii, rău te-am speriat de nu mai vrei pleoapa să-mi închizi şi să-mi inneci simţirea, în uitare!" Ce bogăţie de cuvinte emoţionante!

Acest film trebuie văzut şi revăzut, când eşti fericit sau când te simţi trădat, când eşti iubit sau când eşti părăsit!

Mulţumesc maestre Bursucel!

Modificat 7-Mar-2017, 15:39

bogyvaly (119 mesaje) (Moderator Junior)
1-Nov-2016, 21:56 Top

O incantare, ca de obicei, aceste review-uri Smiley Smiley

“Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”


― George Carlin
nirocino (213 mesaje) (Moderator)
4-Nov-2016, 14:55 Top

Goliath - Sezonul 1 (2016)
Traducător: Robi

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/922/j0XZ3G.jpg

Billy Bob Thornton mă surprinde din nou, după primul sezon din Fargo, acum în rolul unui veritabil anti-erou de film noir, cu frizura şi barbişonul lui simpatic, locuind într-un motel ieftin şi conducând un Mustang cu parbrizul spart. Divorţat de scorpia de nevastă şi bând fără prea mari remuşcări în bar cu fiica sa adolescentă, Billy McBride ajunge din nou pe orbita fostei sale firme de avocatură, cu un caz spectaculos, având un scenariu improbabil, pe alocuri teatral, hărţuit de un şir de personaje dubioase, într-un mister intrigant care vibrează la cote maxime. “Am avut 20 de cazuri în acelaşi timp, cred că mă pot descurca cu două!" Sigur că va face ceea ce este corect pentru a salva ziua, deoarece este foarte talentat şi chiar dacă e un soi ciudat de nemernic poate să spună cineva că nu avem nevoie şi de aceştia? Imaginea în care stă pe o bancă de pe plajă şi scoate o sticlă de whisky dintr-o pungă de hârtie e antologică, la fel cum Cooperman, un Goliat cu jumătate de faţă arsă, stă într-o cameră întunecată şi clicăie exasperant ca un dresor de câini, urmărind evenimentele din spatele monitoarelor. Ce să mai spunem de combinaţia consilier juridic-prostituată a Taniei Raymonde, colaboratoarea sa de nădejde, sau Nina Arianda, agent imobiliar şi avocat cu juma de normă, care îl trage pe McBride în acest caz! Până la urmă mitul lui David şi Goliat este intreaga esenţă a acestui spectacol al celor de la Amazon.
Prin naturaleţea sa, traducerea maestrului Robi menţine perfect tensiunea serialului la cote de aşteptare a punctului culminant, singurul regret fiind acela că acest show are doar 8 episoade.

Modificat 7-Mar-2017, 15:40

sattan (1,477 mesaje) (Moderator)
4-Nov-2016, 15:02 Top


Smiley Smiley Smiley

Niro, nu vrei sa intri in politica, ca tu minti frumos Smiley Smiley

I NEVER SAY THIS, BUT DON'T SWALLOW!!! Deadpool http://smileys.emoticonsonly.com/emoticons/p/peeing-2085.gif

http://sattan30.deviantart.com
https://soundcloud.com/user-334482653 Smiley

https://i.gifer.com/origin/5a/5ad16009d2bf997bbe1fbe6940066893.gif


https://i.imgur.com/hLCZcA2.png
Robi (260 mesaje) (Moderator)
11-Nov-2016, 07:57 Top

Datorită formaţiei mele de inginer eu nu prea sunt omul cuvintelor, ştiţi bancul ăla:
Care e asemănarea dintre un inginer şi un câine?
Amândoi au privirea inteligentă dar nu ştiu să se exprime.
Mi-a plăcut foarte mult recenzia,Nirocino, continuă tot aşa.

nirocino (213 mesaje) (Moderator)
28-Nov-2016, 00:38 Top

Mr Selfridge - Sezonul 3 (2013)
Traducător: LuiGeluS

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/923/qwNNYz.jpg

Scântei cu paiete de emoţie, inimi frânte, lacrimi sufocante, cuvinte profetice şi căi întunecate cu adevăruri de neimaginat, acesta este sezonul 3 din Mr. Selfridge, un vârtej de emoţii.
Un serial care merită văzut de cei romantici, dispuşi să vadă dincolo de realitate.

Mare atenţie la acest serial, poate da dependenţă!! Evenimentele captivante din Mr. Selfridge cresc endorfinele, principalii hormoni ai fericirii dar şi alţi mediatori chimici, astfel încât fără să realizeze, persoanele care asistă la acest spectacol se simt bine, devorând fascinaţi episod după episod. Pauzele dintre episoade sunt greu de suportat dar aşteptarea e scurtă, ritmul de traducere este ameţitor, adaptarea rafinată, subtilă şi elegantă, cu adoraţia consacrată.

Să ne bucurăm de povestea ITV a lui Harry Gordon Selfridge, originar din Chicago, care a plecat de la Marshall Field şi apoi a mers la Londra pentru a revoluţiona modul în care britanicii (şi eventual alţii) îşi fac cumpărăturile.
Magazinul Selfridge prosperă şi în ziua de azi debordând de ambalaje galbene din hârtie sclipitoare şi turişti îndestulaţi pe trotuarele de pe Oxford Street.
Gust, îndrăzneală, ţinută de pungaş şi farmecul seducător al unui Casanova. Mr. Selfridge este întotdeauna luminos şi exuberant, în continuă schimbare. Este posibil să nu fie perfect dar cu siguranţă este fascinant.

Serialul accelerează glissando, pas cu pas, evoluează dramatic, devine alert, la limita infarctului. Romantic şi emoţional, cu o minunată magie creatoare, alternând compoziţiile fericite cu cele triste, episodul final aduce momentul adevărului: “I don’t care about you anymore, do you understand? You’re not who I thought you were. You’re a cheat and a liar. You’re a stranger. I never want to see you again! Crawl back under your stone!” Şi replica: “You’re vulnerable to women. You always will be. You’re lucky it was me!”

Tensiune, dramatism, disperare şi în cele din urmă resemnare.
Scântei cu paiete de emoţie, inimi frânte, lacrimi sufocante, cuvinte profetice şi căi întunecate cu adevăruri de neimaginat, un vârtej de emoţii.

Ultima secvenţă este de rău augur pentru seria următoare: Selfridge aprinzându-şi o ţigară de foi, prăbuşit la o masă de cazinou, înconjurat de cele mai mari vicii: jocurile de noroc, alcoolul şi femeile frumoase.
Demonii săi interiori au înviat.
Va urma o noapte lungă.

Multe mulţumiri maestrului LuiGeluS pentru traducerea cu dedicaţie a acestui maraton cinematografic!

Modificat 5-Oct-2017, 09:36

DISTEL (2,499 mesaje) (Administrator)
28-Nov-2016, 01:17 Top

De acord cu tot ce-ai spus, mastre Nirocino. Un serial deosebit care din pacate e atat de putin apreciat, dovada descarcarile la aceste 10 episoade.
S-a terminat si dupa cum il stim pe LuiGeluS, nu cred ca vom avea prea mult de asteptat pentru inceputul sezonului 4.

bogyvaly (119 mesaje) (Moderator Junior)
16-Mar-2017, 00:48 Top

Pentru mine serialul anului este "Legion" şi nu pentru că-l traduc eu... Nu, nu, nu... Pantru că e.... atât de altfel!

Fără spoilere!

"Legion" este un serial greu de descris. Dar, la bază, este vorba de un război între două facțiuni. Una reprezintă conservatorismul, dorind să țină lucrurile sub control, iar cealaltă reprezintă evoluția, acele persoane cu puteri neobișnuite.

Ceea ce face acest serial atât de unic este câmpul de luptă a celor două facţiuni: atât realitatea cât și fantasticul. Realitatea nu este un concept ușor de definit în această serie căci are elemente care amintesc de "The Matrix". Adaugă la asta faptul că ai posibilitatea de a călători prin vise și amintiri și vei obține o narațiune de genul "Alice în ţara minunilor", caz în care privitorul, uneori, nu este sigur ce vede.

Serialul este inteligent şi e produs foarte bine, iar distribuția face o treabă foarte bună în a traduce un scenariu ce pare mai mult un câmp minat decât o câmpie cu flori.

DAR , acest serial nu este pentru toată lumea! Pistoalele, supereroii, artele marţiale mai mult sau mai puţin fanstastice sau dărâmatul zidurilor cu pumnii sau cu arcul lipsesc cu desăvârşire. Ai nevoie să gândeşti ca Holmes şi să ai şi câţiva Watsoni pe lângă tine pentru a interpreta indiciile pe care fiecare episod ţi le aruncă în drum. Am sperat că, după primele două episoade, serialul se va relaxa într-o narațiune mai simplă, cu toate confuziile explicate. Dar, şi în episodul cinci, enigmele ascunse în alte enigme continuă.
Dar cu atât mai interesant este și am înțeles de ce expunerea este atât de confuză și complicată: cea mai mare parte din ea este în interiorul sau în jurul minţii personajului principal, care este el însuși extrem de confuz.

In concluzie , "Legion" este o călătorie sălbatică și, pe cei care decid să-l urmărească, îi sfătuiesc să-şi pună centura!

Modificat 16-Mar-2017, 01:03

“Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”


― George Carlin

Acest subiect este închis.